Leppätunneli ilahduttaa kulkijoita valaistuilla lepän lehdillä

Leppätunneli

Leppätunneli

Leppävaaran aseman tunneli eli Leppätunneli sijaitsee Sellon kauppakeskuksen ja Kauppakeskus Gallerian välillä Espoossa. Tunneli remontoitiin lähialueiden asukkaiden toiveiden mukaan viihtyisämmäksi mm. opastuksilla ja lepänlehtikuvioilla. Metalliset lepänlehdet valaistiin Meyer Lighting Ecoline LED -seinänpesuvalaisimella.

Valaistussuunnittelijana tässä on toiminut WSP Finlandin Design Studiossa työskentelevä Mia Erlin. Valaisimet toimitti Nylund.

Lue lisää Leppätunnelin uudistuksesta STT:n tiedotteesta.

Kysy ideoita julkisten tilojen valaistukseen:

Niclas Nylund
niclas.nylund@nylund.fi

Uusia nylundlaisia

Nylund on lähtenyt voimakkaasti kasvattamaan valaistuksen, valaistuksen ohjauksen ja tietoverkkojen liiketoimintojaan rekrytoimalla uusia henkilöitä. Osa heistä tosin on jo vanhoja tuttuja meille.

Jari Lohiraja
on aloittanut Nylundin myyntipäällikkönä Etelä-Suomen alueella. Jarin asiakkaita ovat sähkötukut, urakoitsijat ja suunnittelijat.

Jarin osaamisalueita ovat sähkötekniikka, ohjausjärjestelmät, LED-teknologia ja elektroniikka. Jari on viimeksi toiminut XEDsignilla ja hoitanut siellä myyntiä, uusasiakashankintaa, tarjouslaskentaa ja ohjelmistokehitystä. Ennen sitä hän työskenteli Sirico Electronicsissa.

Jarille Nylund on tuttu talo, sillä hän oli tuotekoordinaattorimme vuonna 2015.

jari.lohiraja@nylund.fi
Puh: 010 217 0328

Ulf Åkerlund
aloitti Nylundilla Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen myyntipäällikkönä asiakkainaan sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat. Ulfilla on vankka kokemus myynnin ja markkinoinnin tehtävistä sähköalalta yli 20 vuoden ajan. Ulf on toiminut viimeksi aluemyyntipäällikkönä ja maajohtajana Gycom Finland Oy:ssä ja ennen tätä Schneiderilla ja Elkolla.

ulf.akerlund@nylund.fi
Puh. 010 217 0344

Lilli Viljakainen
on uusi myyntipäällikkömme valaistuksen ja valaistuksenohjaus projektimyynnissä. Hän toimii erityisesti sähkö,- ja valaistussuunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja kiinteistönomistajien kanssa.

Lilli teki pitkän työuran IT-tukkurin palveluksessa, edustaen useita päämiehiä kuten IBM, Hewlett-Packard ja Microsoft. Ratkaisumyynnistä Lillille on tullut kokemusta oltuaan vuosia konsulttitalo Sovelton palveluksessa, josta hän vaihtoi valaistusalalle. Lilli työskenteli Greenledillä sekä viimeksi Hella Lighting Finlandin palveluksessa, joissa sekä valaisimet että valaistuksen ohjaus ovat käyneet tutuiksi. Lilli on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi ja asuu Helsingissä.

Lilli Viljakainen Nylund

lilli.viljakainen@nylund.fi
Puh. 010 217 0348


Dick Ekebom

aloitti Nylund Groupilla vuoden alussa teknisenä tukihenkilönä. Hän on koulutukseltaan ICT-asentaja ja suorittanut sekä R&M- että Infralan-sertifiointikoulutukset. Hänet on myös koulutettu Nylundin valaistusjärjestelmien ohjelmoijaksi. Dick solahtaa Nylundille lähes vanhana työntekijänä, sillä hän on tehnyt taloon kaikki opiskeluaikojen työharjoittelut ja ollut talossa kesätöissä.

Dick Ekebom Nylund

dick.ekebom@nylund.fi
Puh: 010 217 0343

DALISYS Guided Light -ihmiskeskeinen ja energiatehokas valaistuksen ohjaus

DALISYS Guided Light

Saksalaisen B.E.G. Luxomatin valaistuksen ohjauksen Guided Light -ominaisuus tuo turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Guided Light tuo valoa sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan. Samalla hyvin ohjattu valaistus säästää energiaa.

Guided Light -toiminnossa DALISYS-järjestelmä tekee valaistuksesta luonnollisen osan ympäristöä. Toiminto seuraa tilan käyttäjän liikettä ja ohjaa valaistuksen tasoja käyttäjän liikkumisen mukaisesti. Tästä toiminnosta hyvä esimerkki on suuri varastotila. Ne tilat, joissa käyttäjä liikkuu, ovat aina täysin valaistuja. Kauempana, käyttäjän näkemillä alueilla kytkeytyy samalla päälle 10 – 20 % opastusvalaistus, jolloin tilan käytön turvallisuus paranee huomattavasti.

Tiloissa, joissa ei ole käyttäjiä ja jotka eivät ole käyttäjän näkyvillä, valaistus on ohjattu pois päältä.

Katso esimerkkivideo siitä, miten Guided Light toimii.

Lue lisää. 

Tuotekuvia:
Reititin
Tunnistin

Lisätietoja :
Tuotepäällikkö Aku Bragge
Puh. 010 217 0321, aku.bragge(at)nylund.fi

VALO/ON 2019 keräsi paikalle yli 1200 valaistuksen ammattilaista

VALO/ON 2019 -messut kokosivat valaistusalan huiput Helsingin Tapahtumakeskus Telakalle tutustumaan uusimpiin valaistuksen tuotteisiin ja trendeihin. Toista kertaa järjestetty tapahtuma huippupuhujineen ja esiintyjineen sai kävijät hyrisemään tyytyväisenä.

Nylundin vilkkaalla osastolla esittelyssä oli laaja valikoima sekä valaisimia että valaistuksen ohjauksen ratkaisuja. Edustamistamme tuotteista esillä olivat mm. Pracht, Focus Light, Cubo, Meyer Lighting, Led Linear ja B.E.G. Luxomat.

 

VALO/ON 2019 toi lavalle upeita puheenvuoroja julkisten tilojen suunnittelun ja valotaiteen tiimoilta. Julkisten ja kaupallisten tilojen suunnittelija Rogier van der Heide kertoi suunnittelustaan, joka pohjaa sinnekkäille kokeiluille useiden eri alojen ammattilaisten kanssa. Löytääkseen uutta tekee hyvää työskennellä erilaisten ihmisten ja osaamisten kanssa. Ehkä jo hyvin piankin tulevaisuudessa drone saattaa kulkea ihmisen mukana ja sytyttää katuvaloja sitä mukaa, kun matka etenee.

Tapahtumassa yleisöä viihdytti myös valovoimainen laulaja Anna Puu.

Upea Anna Puu VALO/ON 2019 -messuilla.

Lämmin kiitos osastollamme käyneille mielenkiintoisista keskusteluista!

Katso VALO/ON 2019 -messujen omia kuvia täältä.

Haemme kokenutta myyntipäällikköä valaistuksen projektimyyntiin

Haluatko olla osa innostunutta ja energistä joukkuettamme, jossa jokaisella on oma vahva roolinsa?

Haemme kokenutta

MYYNTIPÄÄLLIKKÖÄ VALAISTUKSEN PROJEKTIMYYNTIIN

Tehtävässäsi vastaat valaistuksen projektimyynnistä. Teet tiivistä yhteistyötä suunnittelutoimistojen, urakoitsijoiden ja loppuasiakkaiden kanssa. Tehtävässäsi raportoit toimitusjohtajalle ja pääpaikkasi on Kirkkonummen Masala.

Sinulla on vankka kokemus valaistuksen parista. Olet tehnyt tuloksellista myyntiä ja sinulla on tehtävään soveltuva tekninen koulutus ja kokemus. Kommunikoit sujuvasti suomen kielen lisäksi englannin kielellä. Toimit luontevasti asiakkaiden parissa ja ymmärrät heidän tarpeitaan. Tarvittaessa osaat käyttää Dialuxia valaistuslaskennassa. Pyrit ratkaisukeskeiseen myyntiin, hyödyntämällä omaa, kollegojen ja päämiesten teknistä osaamista ja näkemystä. Olet aktiivinen, yrittäjähenkinen ja innovatiivinen sekä olet valmis haastamaan itsesi ja kollegasi. Olet tiimipelaaja ja tulevaisuuden tekijä joukkueessamme. Liikut mielelläsi asiakkaiden luona ja etsit aktiivisesti uusia myyntimahdollisuuksia ja vastaat projekteista alusta loppuun saakka.

Tarjoamme laaja-alaisen ja haastavan tehtävän vakaassa perheyrityksessä, jossa on tekemisen meininki ja jonka kehittymiseen pystyt itse vaikuttamaan. Saat mahdollisuuden olla mukana asiakkaidemme ensisijaisena ratkaisu- ja palvelukumppanina.

Kiinnostuitko? Lisätietoja tehtävistä antaa Accountor HR4:n Senior rekrytointikonsultti Mira Stenholm, puh. 040 588 2406, varmimmin tavoitettavissa ti 22.1. ja to 24.1. klo 10-11. Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen oheisen linkin kautta viimeistään ma 04.02.2019.

Linkki hakemukseen. 
Ilmoitus Accountorin sivuilla. 

Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia

Teetämme vuosittain ulkopuolisella tutkimustoimistolla asiakastyytyväisyystutkimuksen, jonka tuloksia hyödynnämme toimintamme kehittämiseen. Vuonna 2018 tutkimus teetettiin lokakuussa ja osallistumispyyntö lähetettiin tuolloin 1545 asiakkaallemme. Lämpimät kiitokset siitä, että niin moni teistä vastasi tutkimukseen!

Nylundin asiantuntijuutta arvostetaan

Kysyimme, mitä te asiakkaamme arvostatte yhteistyökumppanin valinnassa. Vastausten kokonaistuloksissa korostuivat kumppanin asiantuntijuus, palvelualttius ja tavoitettavuus. Myös toimitusten sujuvuus ja aktiivisuus yhteistyön kehittämisessä nousivat esiin. Onkin ilo todeta, että saimme erittäin hyvät tulokset teiltä näiden alueiden osalta, joten vuoden aikana tekemämme kehityshankkeet ovat tuoneet tulosta. Jopa 91 % vastaajista arvioi oman yhteyshenkilönsä Nylundilla alan keskitasoa paremmaksi asiantuntijaksi ja 81,1 % teistä arvioi, että toimintamme kehittyy kilpailijoitamme nopeammin.

Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot kiinnostavat

Tutkimuksessa kysyttiin myös sitä, mitkä tuotteemme ja palvelumme ovat asiakkaillemme tutuimpia ja tunnetumpia. Selvimmin esiin nousivat valaistuksen ohjausjärjestelmät, valaistusratkaisut ja tietoverkot. Näistä toivotaan myös enemmän tietoa ja siihen panostamme tämän vuoden aikana.

”Vastauksistanne saatu palaute on meille ensiarvoisen tärkeää”, kertoo Nylundin toimitusjohtaja Johan Karlsson. ”Kehitämme toimintaamme ja valikoimaamme palautteiden perusteella. Asiantuntijamme ovat myös apunanne, kun haluatte löytää kuhunkin projektiin parhaimmat tuotteet ja ratkaisut. Heidän ammattitaitoaan kannattaa käyttää.”

Johan Karlsson
Toimitusjohtaja
johan.karlsson@nylund.fi

Flamingo Spa

Flamingo Span valaistus

32 C:n lämpötilalla asiakkaitaan hellivän Flamingo Span pukuhuoneet ja vastaanottotilat remontoitiin loppuvuoden 2018 aikana. Uudistuksen myötä myös pukuhuoneiden valaistus sai modernin ohjauksen. Nylund toimitti kohteeseen Eaton iLightin tuotteita. Valaistuksen ohjauksen asiantuntijamme Aku Bragge oli mukana toteuttamassa kohteen valaistuksen ohjausta.

Flamingo Span alueen valaistusta on kylpylän perustamisesta alkaen ohjattu Eaton iLightin laitteilla. Remontin myötä valaistuksen ohjausta päivitettiin DALI-himmennettävien valaisimien ohjaukseen sopivaksi. Tilojen automaatioastetta nostettiin 100 %:iin, joka mahdollistaa muuttuvat valaistusolosuhteet esimerkiksi tapahtumissa ja vuorokauden eri käyttötunteina. Valaistuksen ylläpidon sujuvuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota ohjausjärjestelmän määrittelyvaiheessa.

Tilojen valaistuksen suunnittelussa huomioitiin uima-asuissa liikkuvat ihmiset

Pukeutumistilojen käyttäjien tarpeisiin varauduttiin vuorokauden aikaan mukautuvilla automaattisilla sensorien ohjausprofiileilla. Aamulla valaistus sytytetään pohjavalotasolle ja liikkeestä sitä kirkastetaan. Aukioloaikana aktiiviset alueet ovat tarkkaan harkitulla valotasolla. Valot himmenevät hillitysti, jos alueella ei havaita liikettä. Illalla tilojen sulkeuduttua valaistus himmenee ja kirkastuu automaattisesti tilojen käytön mukaisesti. Kun tiloja siivotaan yöllä, valaistus ohjautuu liikettä havaitessaan täydelle valotasolle. Vanhojen kosketusnäyttöjen käyttöliittymät päivitettiin myös vastaamaan uusia valaistusryhmiä ja valaistustilanteita. Flamingo Span henkilöstön kanssa pohdittiin myös sitä, millainen valo sopii parhaiten tilaan, jossa ihmiset liikkuvat uima-asut päällä. Tässä onnistuttiin asiakkaan mielestä erittäin hyvin.

Haastavassa projektissa olivat mukana vantaalainen TakuuSähkö Oy sähköasennuksien osalta, sekä Granlund Oy, joka vastasi projektinjohdosta, sähkösuunnittelusta, valaistussuunnittelusta ja ohjausjärjestelmän määrittelystä. Valaistuksen ohjauksen ohjelmoinnin suoritti Aku Bragge Nylundilta.

”Lopputulos oli hyvin onnistunut johtuen mm. DALI-himmentimien suuresta kanavamäärästä. Näin saatiin komponenttimäärä pidettyä vähäisenä, mutta ohjauksien määrä suurena. Kolmella DALI-himmentimellä saatiin toteutettua yhteensä 36 erilaista ryhmäohjausta”, kuvailee projektin lopputulosta valaistuksen projektipäällikkö Jukka Huttunen Granlundilta. ”Yhteistyö Nylundin kanssa toimi hyvin. Saimme vastauksia teknisiin kysymyksiimme nopeasti huolimatta siitä, että niitä haluttiin keskellä parasta kesälomakautta. Haasteita aiheutti myös se, että kylpylä avattiin asiakkaille ennen kuin ohjelmointivaihetta päästiin aloittamaan. Lopulta ohjelmointi ja käyttöönotto suoritettiin sujuvasti yöaikaan asiakkaita häiritsemättä”, Jukka jatkaa.

Kohteessa käytetyt valaistuksen ohjauksen komponentit:

SCMD4 DALI2-reititin
SCMH1200 12-kanavainen DALI broadcast-himmennin
MTS12 multimaster DALI-tunnistin

Kysy lisää valaistuksen ohjauksesta. Autamme mielellämme valitsemaan ja ohjelmoimaan oikeat tuotteet kohteeseesi.


Aku Bragge
Tuotepäällikkö
Valaistuksen ohjaus
+358 10 217 0321
aku.bragge@nylund.fi

Valaistuksen trendit: älykäs ja ihmiskeskeinen valaistuksen suunnittelu

valaistuksen trendit

valaistuksen trendit

Tutkimukset osoittavat selvästi valaistusolosuhteiden vaikutuksen sekä työn tuottavuuteen että ihmisen yleiseen jaksamiseen. Valaistuksen suunnittelussa kiinnitetään yhä enemmän huomioita ihmisten luonnollisen rytmin tukemiseen etenkin vuoden pimeinä aikoina. Ihmiskeskeinen valaistuksen ohjaus (Human Centric Lighting – HCL) nousee entistä merkittävämpään rooliin lähitulevaisuudessa.

Valaistuksella ja valon määrällä on suora vaikutus ihmisten hyvinvointiin. HCL-valaistuksen suunnittelussa keskeisessä roolissa on meille luonnollinen biologinen rytmi. Puhutaan ns. biodynaamisesta valosta, joka auttaa ohjaamaan ihmisen sisäistä kelloa ja sitä kautta lisää jaksamista ja parantaa unen laatua.

Luonnollinen rytmi valaistuksen määrässä tukee jaksamista

Valon määrä hereilläoloaikana määrittää merkittävästi ihmisten ns. sisäistä kelloa. Riittämätön ja väärin suunniteltu valaistus voi vääristää tätä. Onkin huomattu, että sisäisen kellon vääristymisellä on merkittävä rooli niin unenlaadun heikkenemiseen, masentumiseen, verenpaineeseen ja jopa solujemme uudistumiseen. Käytännössä huono valaistus saattaa vaikuttaa suoraan terveyteemme ja ikäännyttää meitä ennenaikaisesti. Ja oikein suunnitellulla biodynaamisella valaistulla tuemme merkittävästi hyvinvointia, jaksamista ja elämän laatua.

Oikein suunniteltu valaistus ja tunnistimet

Kun puhumme HCL-valaisimista, ensimmäinen huomioitava seikka on valita valaisinratkaisu, joka tukee värilämpötilan ohjausta. Tästä yhtenä esimerkkinä on ns. Tunable White -valaisimet, joilla on laaja värilämpötila-alue. Tämän vuoksi tilojen värilämpotilaa voidaan ohjata esimerkiksi herkästi valaistusolosuhteisiin sopivilla läsnäolotunnistimilla.

Tunnistinten rooli valaistuksen suunnittelussa on merkittävä ja siihen löytyy useita eri vaihtoehtoja. Tuotetta valitessasi kiinnitä huomioita, että tunnistimessa olisi myös sisäänrakennettu kello, joka ohjaa automaattisesti valaisinten värilämpötilaa vuorokausirytmin mukaisesti.

Ihmiskeskeisen valaistuksen monipuoliset käyttökohteet

Ihmiskeskeinen valaistus edistää esimerkiksi työpaikoilla ihmisten hyvinvointia lisäämällä vireyttä ja parantaa tuloksia. Toisaalta oikealla valaistuksella voidaan edistää esimerkiksi toipumista ja parantumista. Tästä syystä myös käyttökohteet ovat moninaiset: HCL-ratkaisuja voidaan hyödyntää niin toimistoissa ja teollisuusrakennuksissa kuin kouluissa, vanhustenhuollossa ja sairaaloissakin.

Valaistusvalikoimat ovat myös laajentuneet ja uudet Tunable White -valaisinvaihtoehdot voivat olla kohteen arkkitehtuuriin saumattomasti istuvia tai vaihtoehtoisesti erittäin näyttäviä ja yksilöllisiä. Samalla tunnistinten valikoima on kehittynyt ja HCL-konseptiin sopivia älykkäitä ja yksilöllisesti ohjelmoitavia tuotteita on yhä enemmän saatavilla.

Jos haluat keskustella valaistuksen asiantuntijoidemme kanssa valaistustarpeistasi, ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

 

Niclas Nylund
Tuotepäällikkö
Valaistus
+358 10 217 0320
niclas.nylund@nylund.fi

Flamingo Span pukuhuoneet saivat uuden valaistuksen ohjauksen

Flamingo Span valaistus

Flamingo Span valaistus

Suomen suosituimpiin kylpylöihin kuuluvan Flamingo Span pukuhuoneet ja vastaanottotilat remontoitiin loppuvuoden aikana. Uudistuksen myötä myös pukuhuoneiden valaistus sai modernin ohjauksen. Nylund toimitti kohteeseen Eaton iLightin tuotteita. Valaistuksen ohjauksen asiantuntijamme Aku Bragge oli mukana toteuttamassa kohteen valaistuksen ohjausta.

Flamingo Span alueen valaistusta on kylpylän perustamisesta alkaen ohjattu Eaton iLightin laitteilla. Remontin myötä valaistuksen ohjausta päivitettiin DALI-himmennettävien valaisimien ohjaukseen sopivaksi. Tilojen automaatioastetta nostettiin 100 %:iin, joka mahdollistaa muuttuvat valaistusolosuhteet esimerkiksi tapahtumissa ja vuorokauden eri käyttötunteina. Valaistuksen ylläpidon sujuvuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota ohjausjärjestelmän määrittelyvaiheessa.

Tilojen valaistuksen suunnittelussa huomioitiin uima-asuissa liikkuvat ihmiset

Pukeutumistilojen käyttäjien tarpeisiin varauduttiin vuorokauden aikaan mukautuvilla automaattisilla sensorien ohjausprofiileilla. Aamulla valaistus sytytetään pohjavalotasolle ja liikkeestä sitä kirkastetaan. Aukioloaikana aktiiviset alueet ovat tarkkaan harkitulla valotasolla. Valot himmenevät hillitysti, jos alueella ei havaita liikettä. Illalla tilojen sulkeuduttua valaistus himmenee ja kirkastuu automaattisesti tilojen käytön mukaisesti. Kun tiloja siivotaan yöllä, valaistus ohjautuu liikettä havaitessaan täydelle valotasolle. Vanhojen kosketusnäyttöjen käyttöliittymät päivitettiin myös vastaamaan uusia valaistusryhmiä ja valaistustilanteita. Flamingo Span henkilöstön kanssa pohdittiin myös sitä, millainen valo sopii parhaiten tilaan, jossa ihmiset liikkuvat uima-asut päällä. Tässä onnistuttiin asiakkaan mielestä erittäin hyvin.

Haastavassa projektissa olivat mukana vantaalainen TakuuSähkö Oy sähköasennuksien osalta, sekä Granlund Oy, joka vastasi projektinjohdosta, sähkösuunnittelusta, valaistussuunnittelusta ja ohjausjärjestelmän määrittelystä. Valaistuksen ohjauksen ohjelmoinnin suoritti Aku Bragge Nylundilta.

”Lopputulos oli hyvin onnistunut johtuen mm. DALI-himmentimien suuresta kanavamäärästä. Näin saatiin komponenttimäärä pidettyä vähäisenä, mutta ohjauksien määrä suurena. Kolmella DALI-himmentimellä saatiin toteutettua yhteensä 36 erilaista ryhmäohjausta”, kuvailee projektin lopputulosta valaistuksen projektipäällikkö Jukka Huttunen Granlundilta. ”Yhteistyö Nylundin kanssa toimi hyvin. Saimme vastauksia teknisiin kysymyksiimme nopeasti huolimatta siitä, että niitä haluttiin keskellä parasta kesälomakautta. Haasteita aiheutti myös se, että kylpylä avattiin asiakkaille ennen kuin ohjelmointivaihetta päästiin aloittamaan. Lopulta ohjelmointi ja käyttöönotto suoritettiin sujuvasti yöaikaan asiakkaita häiritsemättä”, Jukka jatkaa.

Kohteessa käytetyt valaistuksen ohjauksen komponentit:

SCMD4 DALI2-reititin
SCMH1200 12-kanavainen DALI broadcast-himmennin
MTS12 multimaster DALI-tunnistin

Kysy lisää valaistuksen ohjauksesta. Autamme mielellämme valitsemaan ja ohjelmoimaan oikeat tuotteet kohteeseesi.


Aku Bragge
Tuotepäällikkö
Valaistuksen ohjaus
+358 10 217 0321
aku.bragge@nylund.fi

B.E.G. Luxomat -kisan voittajat on arvottu

Juhlistimme loppuvuonna 35-vuotista yhteistyötämme B.E.G. Luxomatin kanssa kampanjalla, jossa valaistusprojektien rekisteröineiden kesken arvottiin kolme iPhone-puhelinta ja niihin sopivat adapterit.

Kolme voittajaa on nyt arvottu. Otamme voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Voit edelleen rekisteröidä projektisi – saat laajennetun takuun! Rekisteröintiin pääset täältä.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!