Tutkimus ja tuotekehitys

Tarkan annostelun merkitys näkyy tuotekehityksessä, kun tuotteista tehdään pienempiä ja annosteltavia aineita tarvitaan yhä pienempiä määriä. Nordson EFD:llä on valikoima erittäin tarkkoja pneumaattisia ja volumetrisiä käsiannostelijoita, jotka soveltuvat lähes kaikenlaisille nestemäisille aineille. Ne on kevyitä ja helppoja käyttää.

Tuotekehityksessä on usein pystyttävä annostelemaan monia aineita, kuten erilaisia liimoja tai rasvoja. Nordson EFD:n annostelijoilla nesteet pakataan putkiloihin jotka on helppo vaihtaa muutamassa sekunnissa. Putkilon päähän kiinnitetään annostelukärki, jonka avulla annos voidaan kohdentaa erittäin tarkasti oikeaan paikkaan.

Automaattiseen annosteluun, esim. tuotantolinjalle tai pöytärobottiin, voidaan kiinnittää annosteluventtiili. Venttiili voidaan validoida jo tuotekehitysvaiheessa, ja kun massatuotanto käynnistyy, tiedetään tarkkaan millaista lopputulosta saadaan aikaan.

Tutkimuskäytössä saattaa tulla tarve toistaa erittäin pieniä annoksia mahdollisimman tarkasti jotain tiettyä nestemäistä ainetta. Nordson EFD:n PICO-jettiventtiili on yksi maailman tarkimmista teolliseen käyttöön suunnitelluista venttiileistä. Sillä voidaan saavuttaa alle 1nL pisaroita noin 2% tarkkuudella. Laite soveltuu erinomaisesti myös tutkimuskäyttöön. PICO:lla voi annostella hyvin monenlaisia nesteitä, kuten vettä, värejä, maaleja, öljyjä, rasvoja, liimoja tai vaikka suklaata.

Dymaxilla on myös kattava valikoima erilaisia UV-tuotteita tutkimus- ja tuotekehitystarpeisiin.

Dymaxin UV-liimat on käyttäjäystävällisiä ja liuotinvapaita. Dymax valmistaa myös laadukkaita UV-lamppuja UV-aineiden kovettamiseen, joilla pärjää myös teollisen tuotannon mittakaavassa.