Rauman vanha kaupungintalo voidaan valaista teemaväreillä

29.05.2020

Rauman kaupungintalon julkisivuvalaistus uusittiin toukokuussa 2020. Arkivalaistuksen lisäksi uusi järjestelmä mahdollistaa teemavalaistuksen. Valaistuksen ohjauksesta huolehtii arkkitehtoniseen valaistuksen ohjaukseen erinomaisesti soveltuva iLight-ohjausjärjestelmä.

Tehosteväreillä tehtävän teemavalaistuksen aiheita voivat olla muun muassa erilaiset juhlapäivät itsenäisyyspäivästä äitienpäivään. Ja kun esimerkiksi Rauman Lukko voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden, kaupungintalo voidaan valaista seuran tunnusvärein.

Valaistuksen ohjausjärjestelmään on tarkoitus liittää myöhemmin muita kiinteistöjä ja kaupungin maamerkkejä, joita voidaan värivalaista kulloinkin halutun aiheen mukaan.

Valaistusta ohjaa iLight

Koko järjestelmän sydän on turvallinen ja vakaa yhteys iLight-järjestelmään. Järjestelmässä on paikallinen kello-ohjaus ja lisäksi sitä voi seurata ja ylläpitää mistä tahansa internetin kautta. Valaistuksen ohjaus onnistuu myös älypuhelimen iLight Remote -mobiilisovelluksella.

Rauman vanha kaupungintalo valmistui vuonna 1901. Rakennuksesta tuli kaupungintalo kymmen vuotta myöhemmin. Uusi kaupungintalo rakennettiin 80-luvun lopussa. Katettu lasinen kulkusilta yhdistää uuden kaupungintalon vanhaan.

Näin järjestelmä toimii

Reititin SCMD2 DALI ohjaa 30 lineaarista Ecoline Mini -seinänpesijävalaisinta. SCD24 DMX -kontrolleri ohjaa Super Light Nano 4 RGBW -valaisimia, joita käytetään teemavalaistuksessa.

EG-2 Ethernet Gateway -rajapinnan ja Tosibox-lukon avulla muodostetaan turvallinen ja toimintavarma yhteys iLight-järjestelmään. Normaalisti valaistusta ohjataan TC-1 -astronomisella kellolla.

Rauman kaupungintalo valaistus

Valaistus- ja sähkösuunnittelu: SP-Suunnittelu Oy
Valaisimien ja ohjausjärjestelmälaitteiden toimitus, ohjelmointi sekä käyttöönotto: Oy Nylund Group Ab
Sähköasennukset: Caverion Industria Oy
Tilaaja: Rauman kaupungin tilapalvelut

Lähde: Rauman kaupunkin verkkosivut

Kysy lisää: aku.bragge(at)nylund.fi