The 12 – Eteläesplanadi 12 julkisivuvalaistus

The 12 toimistorakennuksen julkisivuvalaistus on toteutettu tyylillä ja hyvällä maulla. Rakennuksen julkisivuvalaistuksessa on käytetty Meyer Lighting Superlight Nano 2, Arclux ja Ecoline ja Ecoline Mini valaisimia.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Granlund Oy

Valaistussuunnittelija

Granlund Oy

Sähköurakoitsija

Sähkö-Vendelin Oy

Vuosi
2022
Paikkakunta
Helsinki

Hienostunut julkisivuvalaistus

Tarkasti suunnitellulla julkisivuvalaistuksella rakennuksen kauniit yksityiskohdat ja sen koko tuodaan esille. Valaisimet ovat maalattu ruskeaksi, jotta ne eivät erottuisi julkisivusta päivänäkymässä. Yönäkymässä valaisimet antavat rakennukselle kauniin valon. Valaistus on himmennettävä ja mahdollistaa erilaisten tilanneohjausten toteutuksen

Rakennuksen historia

Kauniin rakennuksen rakennutti alun perin vaasalainen Wasa Aktiebank -liikepankki konttorikseen vuonna 1899. Vuosien aikana Eteläesplanadi 12 on toiminut muidenkin finanssialan yritysten kotina – siellä ovat toimineet muun muassa The Royal Bank of Scotland sekä Pohjola Varainhoito. Rakennuksessa toimi myös Nokian pääkonttori yrityksen kasvaessa kansainväliseksi jättiläiseksi 1990-luvulla.

Rakennus ja arkkitehtuuri

The 12 tarjoaa 5 681 m²  korkeatasoista toimistotilaa aivan Esplanadin puiston laidalla keskellä Helsinkiä.

Kiinteistö on uudistettu kokonaisuudessaan tilaviksi, valoisiksi ja moderneiksi toimisto- ja liiketiloiksi. Ainutlaatuinen kivijulkisivu kätkee sisäänsä viihtyisiä ja käytännöllisiä toimistotiloja modernilla talotekniikalla. Historiallisesta rakennuksesta pidetään jatkuvasti hyvää huolta, jotta vuokralaiset viihtyvät ja kaikki pysyy parhaalla tasolla.

The 12 koostuu kuudesta kerroksesta, joista katutasossa on liiketiloja.

Lue lisää the12.fi

Kuvat: Niclas Nylund

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti

Sami Suvela

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Pk-seutu, Etelä-Suomi