Myynti- ja toimitusehdot

 

Nämä myynti- ja toimitusehdot ovat voimassa toistaiseksi. Niitä sovelletaan Oy Nylund-Group Ab:n (jäljempänä Nylund) ja asiakkaan välisessä kaupassa, ellei toisin ole sovittu.

Rahtivapaat toimitukset

Toimitamme kaikki 3.000 euroa ja sitä suuremmat normaalikuljetuksilla toimitettavat toimituserät rahtivapaasti kotimaassa myyjän valitsemalla toimitustavalla. Rahtivapaus ei koske lämpö-, kemikaali- tai muita erikoiskuljetuksia. Toimituserän arvo lasketaan asiakkaan toivoman toimitusajan perusteella.

Alle 150 euron tilaukset toimitetaan kokonaistoimituksena yhtenä toimituseränä ja niistä veloitetaan 10 euron pientoimituslisä.

Vakuutus

Nylund-toimitusvakuutus on vapaaehtoinen ja kattava täysarvovakuutus. Vakuutamme kaikki toimitukset ostajan lukuun ja veloitamme vakuutusmaksun tavaralaskussa. Vakuutusmaksu on 0,4 % laskun verottomasta loppusummasta toimitusehdosta riippumatta.

Toimitusmaksu

Toimitusmaksu pakettitoimituksista on 21 euroa / toimitus (Ahvenanmaalle 37 euroa).

Toimitusmaksu lava- ja kaappitoimituksista on 37 euroa / lava. (Ahvenanmaalle 67 euroa).

Toimitusmaksu sisältää normaalit kuljetusliikkeen veloitukset varastotoimitusten osalta. Määritettyjen, tilauksesta valmistettavien ja muiden erityistuotteiden osalta veloitamme toimitusmaksun lisäksi 70 euron tehdastilausmaksun, mikäli kokonaistoimituserän arvo on alle 3.000 euroa.

Pakkaus- ja kierrätysmaksu

Lisäämme kaikkiin tilauksiin viiden ja puolen (5,50) euron pakkaus- ja kierrätysmaksun toimitusehdosta riippumatta. Maksulla katamme lakisääteisiä ympäristö- ja kierrätysmaksuja.

Kaapelin mittaus- ja katkaisupalvelu

Toimitamme määrämittaisia kaapeleita. Veloitus kaapelin mittaus- ja katkaisupalvelusta on 20 euroa /mittaus ja katkaisu varastokaapeleiden osalta, minkä lisäksi veloitamme tarvittavasta kaapelikelasta hinnaston mukaisesti. Valmistajilta tilattavista määrämittaisista kaapeleista pidätämme oikeuden veloittaa valmistajan mahdolliset veloitukset edelleen.

Palautukset

Hyvitämme 100 % tuotteen hinnasta sekä palautusrahdin, mikäli palautus johtuu Nylundin virheestä tai viallisesta tuotteesta. Muussa tapauksessa hyvitämme 70 % tuotteen hinnasta, mikäli palautusehdot täyttyvät sekä vähennämme mahdolliset palautusrahtikulut. Alle 100 euron arvoisia palautuksia emme hyvitä.

Tuotteen palautuksesta on sovittava tuotteen myyneen Nylundin myyjän kanssa. Sopimatta palautettuja tuotteita emme käsittele. Tuote on palautettava 14 vrk:n kuluessa lähetyspäivästä. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, virheetön, alkuperäispakkauksessa ja edelleen myytäväksi kelpaava. Tilaustuotetta (ei-varastoitava tuote) tai asiakaskohtaista tuotetta ei voi palauttaa.

Palautukseen liitettävästä saatteesta tulee ilmetä seuraavat tiedot:

1. Palautuksen syy
2. Kenen kanssa palautuksesta on sovittu
3. Tuotenimike ja määrä
4. Nylundin tilauksen tai laskun numero

Tilauksen peruuttaminen

Varastotuotteen osalta pidätämme oikeuden veloittaa peruutuskuluina 30 % tuotteen myyntihinnasta. Tilaus- tai asiakaskohtaisen tuotteen osalta peruuttaminen on myös hyväksytettävä valmistajalla, minkä perusteella pidätämme oikeuden veloittaa tilauksen peruuttamisesta aiheutuvat kulut toteutuneen mukaisesti.

Teknisten asiakirjojen omistus- ja käyttöoikeus

Tarjoukseen liittyvät suunnitelmat, piirustukset, kuvat ja vastaavat tekniset asiakirjat ovat Nylundin omaisuutta. Tarjouksen saajalla ei ole oikeutta käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa eikä antaa niistä tietoja kolmannelle osapuolelle.

Asiakaskohtaisten tuotteiden sopimusvarastointi

Varastoimme myös varastovalikoimaamme kuulumattomia tuotteita, edellyttäen aina, että kyseisistä tuotteista tehdään erillinen varastointisopimus.

Muut ehdot

Muilta osin noudatamme sähkötarvikekaupan yleisiä toimitusehtoja STYT 99 valaisimien, asennustarvikkeiden ja tietoverkkotuotteiden osalta sekä ELKOMIT ry:n toimitusehtoja elektroniikan komponenttien, materiaalien ja tuotantolaitteiden osalta.

Kotimaan toimituksissa käytämme FINNTERMS 2001 (NOL Kirkkonummi Masala FIN01) toimitusehtoa ja kansainvälisissä toimituksissa INCOTERMS 2010 (EXW Kirkkonummi Masala Incoterms 2010) toimitusehtoa.