Julkisivuvalaistus

Julkisivuvalaistus

Julkisivuvalaistuksen suunnittelu lähtee aina käyttäjien tarpeesta. Haluaisitko, että rakennuksesi julkisivu näyttää kauniilta myös pimeällä?  Haluatko korostaa arkkitehtuuria, elävöittää julkisivua vai luoda toimivan ja tunnelmallisen ympäristön? Vai onko tarve luoda turvallisuuden tunnetta lähiympäristöön?

Julkisivuvalaistusta suunnitellessa on tärkeää huomioida, että valaistus ei aiheuta häikäisyä ympäristöön. On myös tarkistettava, että julkisivuvalaisimien tuottama valo ei ohjaudu häiritsevissä määrin rakennuksen sisälle.

Valaisinten kiinnitys

Valaistus toteutetaan julkisivuun kiinnitettävillä seinänpesuvalaisimilla, joilla saadaan tasainen valaistus. Yksityiskohtia voi tuoda esille pienillä valonheittimillä.

Julkisivuvalaistuksessa voidaan käyttää myös maahanupotettuja seinänpesuvalaisimia, kuten Upline 600 ja Uplight 220 Wall Wash -valaisimia, etenkin, jos julkisivuun ei ole lupa kiinnittää valaisimia.

Julkisivuvalaistusta voidaan täydentää myös pylväisiin asennettavilla valaisimilla. Pylväisiin asennettavilla valaisimilla voidaan valaista rakennuksia, joissa ei asuta, eli vaikkapa kirkkoja, liikerakennuksia ja varastoja.

Kansallismuseo Helsinki, valaisin Meyer Lighting Upline 600, valaistussuunnittelu VALOA Design, Tampere

Valitse kestävät ja laadukkaat valaisimet

Julkisivuvalaistus on rakennuksessa toimivan yrityksen yksi tärkeimmistä markkinointivälineistä. Julkisivuvalaisimiksi kannattaa siis valita vain ehdottoman laadukkaita valaisimia, joilla on pitkä elinikä ja jotka kestävät vaativassa ulkoympäristössä vuodesta toiseen ilman vikaantumista. Mieti myös, kuinka valaisimia pääsee huoltamaan ja kysy jo suunnitelmia tehdessä huoltotiheydestä.

Laadukkaat optiset ratkaisut ja valaisimien pieni koko takaavat onnistuneen lopputuloksen. Jos valaisimessa on sisäänrakennettu liitäntälaite, suunnittelijan ei tarvitse miettiä, mihin liitäntälaite sijoitetaan.

Varmista laadukas julkisivuvalaistus valitsemalla esimerkiksi Meyer Lightingin tuotteet. Lue lisää Meyer Lightingin julkisivuvalaisimista kotisivuiltamme tai Meyer Lightingin omilta sivulta.

Ota projektiin mukaan osaava valaistussuunnittelija

Suosittelemme aina ottamaan projektiin mukaan ammattitaitoisen valaistussuunnittelijan. Suunnittelija auttaa valitsemaan oikean tavan valaista rakennusta sekä tuntee määräykset ja vaatimukset, joita on huomioitava rakennuksen osalta.

Koevalaistus

Oikean ja toimivan julkivalaistusratkaisun toteaminen tarvitsee hyvän valaistussuunnittelun lisäksi usein koevalaistuksen. Voimme avustaa koevalaistus valaisimien kanssa tai halutessanne olla mukana itse koevalaistustilaisuudessa.

Kun mietit kiinteistösi julkisivuvalaistusta, ota yhteyttä myyntiimme.
Autamme sinua oikeiden ratkaisujen ja tuotteiden valinnassa.

Julkisivuvalaisimia

Julkisivuvalaisimiksi kannattaa valita vain ehdottoman laadukkaita valaisimia, joilla on pitkä elinikä ja jotka kestävät vaativassa ulkoympäristössä vuodesta toiseen ilman vikaantumista. Laadukkaat optiset ratkaisut julkisivuvalaisimissa ja valaisimien pieni koko takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kun valaisimessa on sisäänrakennettu liitäntälaite, suunnittelijan ei tarvitse miettiä, mihin liitäntälaite sijoitetaan. Lue lisää Meyer Lighting laadukkaista julkisivuvalaisimista kotisivuiltamme tai Meyer Lightingin sivulta.