Luokkahuoneet

Luokkahuoneet ovat erityisympäristöjä, joiden tekniikan tulee tukea opettajien ja oppilaiden päivittäistä työtä, hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Luokkahuoneiden valaistustekniikkaan tulee kiinnittää erityistä huomiota valon laadun, ohjauksen helppokäyttöisyyden ja luotettavuuden osalta. Monesti luokkahuoneita käyttävät useat eri opettajat, joten valaistuksen ohjauksen toiminnot tulisivat olla kaikissa luokissa samanlaiset jos vain mahdollista. Nuoret oppilaat reagoivat kaikkiin häiriöihin ja keskittyminen voi herpaantua jos valaistus sammuu kesken tunnin esimerkiksi heikon läsnäolotunnistuksen vuoksi, tai ohjaus ei toimi kuten opettaja on tottunut.

Luxomatin luokkahuoneen valaistuksen automatisointijärjestelmä DAA4G sisältää kaikki tarvittavat komponentit yhdessä tuotteessa ja asettaa uuden vaatimustason älykkäälle, yksinkertaiselle ja helposti yllä pidettävälle ohjausjärjestelmälle. Tärkeintä laadukkaassa luokkahuoneen valaistuksessa on kunnollisella optiikalla varustetut valaisimet, oikein mitoitettu valaistusvoimakkuus ja tasaisesti ympäri luokkaa toteutettu päivänvalo-ohjaus.

Valaisimien huoltoväli ja epätasaisesti vuorokauden ympäri ajoittuneet käyttötunnit voivat vaikuttaa valaisimien elinkaareen ja sähköverkon laadun heikkenemiseen. DALI-valaisimet kuormittavat sähköverkkoa myös ollessaan pois päältä valmiustilassa. Luokkahuone-tunnistimen yhteyteen integroitu rele hoitaa DALI-valaisimien käyttösähkön katkaisun yöksi, viikonlopuksi ja loma-aikoina. Tällä ominaisuudella on suuri merkitys tehonkulutukseen ja sähköverkon laadun parantamiseen, sekä valaisimien eliniän pidentymiseen.

Luxomat PD4-M-DAA4G