Postitalo sai arvoisensa valaistuksen Meyer Lightingin valaisimilla

Helsingin ytimessä, Mannerheiminaukiolla sijaitseva entinen Pääpostitalo on saanut julkisivuremontin yhteydessä valaistuksen kautta uuden ilmeen. “Lähtökohta oli tuoda esiin keskeinen helsinkiläinen ikoni rauhallisella ja tyylikkäällä tavalla”, kertoo valaistussuunnittelija Jari Vuorinen Lighting Design Collective Oy:stä. Rakennus on osa koko Suomen ja Helsingin historiaa. Hienovaraisella valaistuksella haluttiin tukea arvorakennuksen identiteettiä.

Projektin tiedot

Valaistussuunnittelija

Lightning Design Collective Oy, Jari Vuorinen

Paikkakunta
Helsinki

Mannerheimintien puoleinen pääsisäänkäynti ja julkisivu toteutettiin monimetallivalaisimilla. Valintaan vaikutti erityisesti se, että monimetallilampun tuottama 3000k sopii parhaiten julkisivun sävyyn ja sen optiikka toimii hyvin. Postitalon julkisivun valaistuksessa on käytetty Nylundin edustamaa Meyer Lighting Nightspot C 150W -valaisinta kapealla viiden asteen keilalla. Kapean valonjaon ansiosta valaisin jaksaa valaista rakennuksen seinän tasaisesti alhaalta ylös. Valaisimet on asennettu huomaamattomasti Pääpostitalon lipan alapuolelle. Lisäksi rakennuksen rautatieaseman puoleiselle sivulle on asennettu muutamia valaisimia.

Nylundin edustamat Meyer Lightning Nightspot C 150W -valaisinten runko on valettua alumiinia, kiinnityssanka on alumiinia ja ruuvit ruostumatonta terästä. Suojalasi on karkaistua lasia. Valaisimen rungon saa pulverimaalattuna mustaksi, valkoiseksi tai hopeanharmaaksi. Tilauksesta saa myös muita värejä. Valaisimissa on useita vaihtoehtoisia valonjakoja: kapea (5º), keskileveä (29º) tai leveä (60º). Tilauksesta saa myös värisuodattimen, prismaattisen tai rihloitetun suojalasin, säteittäisritilän, sekä häikäisynrajoituslipan.

Pääpostitalo on entinen Posti- ja telelaitoksen pääkonttori Helsingin keskustassa. Funkkisrakennuksen on suunnitellut Kaarlo Borg, Jorma Järvi ja Erik Lindroos. Rakennus valmistui vuonna 1938. Pääpostitalo oli Postin pääkonttori ja pääjakelukeskus aina vuoteen 1978 asti, jolloin postin käsittelytoiminnot siirtyivät Pääpostitalosta uuteen postikeskukseen Pasilaan.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti