Nylund on mukana Navigate-messuilla Turussa 16.-17.5.2018

NaviGate 2018 -messut kokoavat merenkulun toimijat Turkuun 16.-17. toukokuuta 2018. Näiden kansainvälisten messujen teemoja ovat risteilijärakentaminen ja -uudistaminen, uudet ja uusiutuvat energiamuodot, rekrytointi, arktinen osaaminen, digitalisaatio, ympäristöteknologia, sekä merilogistiikka.

Nylundilla on yli 10 vuoden yhteistyökokemus laivoja rakentavien yritysten kanssa

* R&M:n uudet CAT6A-tietoverkkotuotteet ovat DNV GL -sertifioituja, soveltuen laivaympäristöjen käyttöön
* Tuotteet ovat 100% testattuja
* Valikoimastamme löytyy sekä IP54- että IP67-rasiakalusteita
* Tarjoamme kattavaa asennuskoulutusta asentajille ja projektipäälliköille
* Nopeat ja joustavat toimitukset

Tule tervehtimään meitä NaviGate-messuille osastolle 64!
Rekisteröidy messuille täältä.

Kysy lisää:

Robert Ek
+358 10 217 0334
Lähetä sähköpostia

Markku Hämäläinen
+358 10 217 0337
Lähetä sähköpostia

 

Nylund on mukana Navigate-messuilla

NaviGate 2018

Valaistuksen uutuudet lanseerattiin Frankfurtin Light and Building -messuilla

Valaistuksen ja talotekniikan väki kerääntyy joka toinen vuosi Saksan Frankfurtiin viikon kestävään jättimäiseen Light and Building -messutapahtumaan. Aku Bragge Nylund-Groupilta vieraili Frankfurtin messuilla. Alla Akun blogikirjoitus messumatkalta.

Messut ovat tärkeä paikka tavata asiakkaiden lisäksi omia päämiehiä

Frankfurtin Light and Building on kansainvälinen, erityisesti Euroopassa toimivien tahojen päätapahtuma, jossa esitellään valaistuksen ja talotekniikan uusia innovaatioita ja tuotelanseerauksia. Myös suomalaisille yrityksille, kuten Nylundille messut ovat tärkeä tapahtuma esitellä uusia tuotteita, tavata päämiehiä, sekä verkostoitua kansainvälisesti.

Päivässä ei tämän kokoisista messuista ehdi saada paljon irti. Tyypillinen messuvierailija käyttää Light and Buildingin kokoisiin messuihin kahdesta kolmeen päivään. Kiireisimmät päivät osuvat alkuviikkoon. Jos haluaa välttää suurinta hulinaa, kannattaakin suunnata paikalle vasta loppuviikosta.

– Edustamiamme valaistustekniikan kumppaneita messuilla oli kaikkiaan kymmenen. Olen erittäin vaikuttunut kumppaneidemme kyvystä tuoda markkinoille aina uusia, innovatiivisia tuotteita. Kumppaneidemme messuosastoilla huomasi myös, että osastoilla vierailevat asiakkaat arvostavat samaa. Avaan hieman päämiestemme kuulumisia.

Light and Building 2018

B.E.G.:in osasto Light and Building -messuilla 2018. Kuva: B.E.G.

B.E.G. Luxomat esitteli luonnollista valaistusta mukailevan sisävalaistusjärjestelmän

Pracht

Pracht on saksalainen valmistaja, jonka historia on tiiviiden valaisimien valmistuksessa. Pracht keskittyy erikoissovelluksiin, kuten elintarviketeollisuuden vaatimukset täyttäviin valaisimiin. Pracht on tehnyt laadukasta ja pitkäjänteistä yhteistyötä kumppaneidensa kanssa. Messuilla Pracht esitteli uutta valonlähdetekniikkaa, joka on tarkoitettu teurastamoihin. On havaittu, että oikeanlainen valon spektri parantaa lihan säilyvyyttä ja liha pysyy myös tuoreen näköisenä.

B.E.G. Luxomat

B.E.G. Luxomatin osasto oli täynnä uutta tekniikkaa. Osastolla oli näyttävästi tuotu esiin biodynaamiseen vuorokausirytmiin tehty valaistuksen ohjausjärjestelmä. Tämän avulla valaisimien värilämpötila muuttuu esiasetetun profiilin mukaan. Ainutlaatuista järjestelmässä on optio valoisuusanturille, joka mittaa ulkona vallitsevaa valon värilämpötilaa ja mukauttaa sisätilat luonnolliseen valaistukseen. Himmennys ja siirtymät olivat osastolla demomielessä nopeutettuja, mutta todella tasaisia ja miellyttäviä.

B.E.G. Luxomat Frankfurtin Light and Building -messuilla. Kuva: B.E.G.

Willy Meyer

Willy Meyer oli jälleen kerran tuonut muutaman täysin uuden valaisinsarjan ulkovalaistukseen. Yksi näistä on Monospot, jossa huomio kiinnittyi tyylikkääseen ja ajattomaan designiin ja muuttuvien tarpeiden haasteita ratkaiseviin, yksityiskohtaisiin oivalluksiin. Valaisimen avauskulmaa voidaan säätää portaattomasti, mikä tekee valaisimesta todella monikäyttöisen esimerkiksi kiinteistön puustoa valaistaessa. Kaikkien mallien häikäisyn suojaus ja valokuvio olivat totutusti erinomaisia.

Led Linear

Led Linearin osastolla oli niin kova vilinä, ettei sekaan meinannut mahtua. Led Linear julkaisi messuilla täysin uuden teknologian LED-nauhan, sekä uutta nanotekniikkaan perustuvaa optiikkaa. Tuotteiden asennettavuuteen oli kiinnitetty viime vuosien tuotekehityksessä erityistä huomiota. Myös kaapelointia helpottavia lisätarvikkeita oli tuotu valikoimaan. Led Linearin tuotteilla annetaan persoonallinen jälki arkkitehtoniseen kokonaisuuteen.

Focus-Lighting

Focus-Lightingin osasto oli tanskalaiseen tyyliin arkkitehtonisen selkeä ja tyylikäs. Valaisimet on tehty laadukkaista materiaaleista ja komponenteista ja niiden luvataan kestävän vuosikymmeniä. Tämän vuoksi myös valaisintekniikka on tehty vaihdettavaksi. Kuka tietää, mikä onkaan seuraava valonlähde LEDien jälkeen? Kaikkien valaisinhankintaa tekevien onkin syytä pitää mielessä kiertotalous niin kustannusten kuin ekologistenkin arvojen vuoksi. Valaisimia esiteltiin osastolla myös avattuina ja jokaiselle osalle ja valitulle ratkaisulle sai pyydettäessä selkokieliset perustelut.

Focuksen uusi, erittäin kiinnostava ripustettava ulkovalaisin Way sopii erinomaisesti kaupunkikuvaan. Se rikkoo hieman LED-valaisimille tyypillistä, erittäin kohdennettua valoa. Way antaa visuaalisen opastusefektin ja valaisee pehmeästi ympäristöään.

Street Luminaire

Focus-Lighting Way streetlight. Kuva: Focus-Lighting.

Turn oli todella mielenkiintoinen piha- ja puistoalueiden kohdistettava valaisin. Näiden valaisimien kaunis design on peräisin nimekkäiltä tanskalaisilta arkkitehdeiltä ja muotoilijoilta nimeltään Friis & Moltke ja Aart designers.

Eaton iLight

Eaton iLightin teema messuilla oli liitynnät eri automaatio- ja ohjausjärjestelmiin. Uutena innovaationa esiteltiin erityisesti hotellihuoneiden lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaukseen suunniteltu ohjainyksikkö ja käyttöliittymät, joista valaistuksen ja lämmön ohjaus onnistuu huoneessa yöpyjältä ongelmitta. Valaistuksen keskitetyn ohjauksen ohjelmistot esiteltiin suurelta kosketusnäytöltä. Ohjelmistojen avulla pääsee näkemään valaistuksen tilan, kulutustiedot, sekä muuttaa valaistusta. Valaistustilanteiden ohjaus ja muuttaminen kosketusnäytöltä oli intuitiivinen ja selkeä ja siksi varmasti hotellien ja ravintoloiden, sekä näyttelytilojen tarpeisiin soveltuva.

Aku Bragge
aku.bragge@nylund.fi

Kuvat: Focus-Lighting ja B.E.G.

Focus-Lighting näyttää tietä Way-valaisinsarjallaan

Tanskalaisen Focus-Lighting ”Way” on monipuolinen katuvalaistukseen tarkoitettu valaisinsarja, joka ripustetaan vaijeriin tai asennetaan valaisinorteen. Wayn muotoilusta ja linjoista on vastannut tanskalainen arkkitehtitoimisto AART designers. Wayn muotokieli edustaa klassista pohjoismaista muotoilua, sulautuen hienosti urbaaniin ympäristöön.

Tyylikäs katuvalaisin, joka ei häikäise

Wayn valaisimen pehmeästi hehkuva häikäisysuoja luo optisen efektin, joka ohjaa kadulla kulkijoita ja tuo alueelle pehmeän ja miellyttävän valon. Valaisin on muotoilunsa ja matalalla sijaitsevan painopisteensä ansiosta vakaa myös ripustettuna.

Wayn monipuolisuus näkyy myös asennus- ja johdotustavoissa. Valaisin on suunniteltu minimoimaan valosaastetta ja häikäisyä. Valaisin koostuu ainoastaan kahdesta pääkomponentista: alumiinivalettu runko ja häikäisysuoja. Muutamalla yksinkertaisella lisätarvikkeella valaisin voidaan ripustaa tai asentaa valaisinorren päähän. Valaisimeen saa myös keskiyön mukaan himmenevän profiilin.

Wayn tyylikkyys ja teknisesti edistykselliset yksityiskohdat tekevät tästä valaisimesta ainutlaatuisen. Way on tiennäyttäjä, jonka valaisintekniikka on päivitettävissä vuosikymmenienkin päästä. Nylundin edustuksessa olevat ulko- ja aluevalaisimet löydät täältä.

Kysy lisää:
Aku Bragge
aku.bragge@nylund.fi
Lähetä sähköpostia

Focus-Lighting Way-katuvalaisin

Focus-Lightinin osasto Light & Building -messuilla Frankfurtissa.

Focus-Lighting Way-katuvalaisin

Focus-Lighting Way-katuvalaisin

Läsnäolotunnistimia korkeisiin asennuskohteisiin nyt myös DALI-versiona

Moninkertaisesti testattu valaistuksen ohjauksen PD4-M-GH-tuoteperhe laajentuu DALI-versioilla. PD4-M-GH kattaa erittäin laajan liiketunnistusalueen: läpimitta on jopa 44 metriä. DALI-versiot sopivat korkeisiin kohteisiin, sillä ne toimivat 14 metrin asennuskorkeudelta saakka.

Valaistusaluekohtaisella Stand-Alone DALI-ohjauksella voidaan ohjata kokonaisia valaistusryhmiä DALI-broadcast -himmennysperiaatteella. Broadcast-mallin lisäksi korkeanpaikan tunnistimet saa myös osoitteelliseen DALI-järjestelmään.

Helposti säädettävä teleskooppisensori

Kärkiominaisuutena GH-tuoteperheen uuteen versioon sisältyy ulkoinen valosensori teleskoopilla. Tämä mahdollistaa jatkuvan vakiovalo-ohjauksen jopa 16 metrin asennuskorkeudessa. Sensorin havainnointialuetta voi säätää helposti vetämällä teleskooppisensori tarvittavaan korkeuteen.

Liiketunnistin on optimoitu korkeisiin varastotiloihin ja yli 10 metrin asennuskorkeuksiin. Paremman päivänvalo- ja himmenninvaihtoehtojen integraation ansiosta uudet tunnistimet mahdollistavat entistä suuremman energiansäästön monissa sovelluksissa. Kaikissa DALI-läsnäolotunnistimissa on myös valon opastusvalotoiminto. Käytävät voi määritellä valaistavaksi vaikkapa himmeällä valolla, joka on 10 % kokonaisvalosyötöstä. DALISYS- ja Guided Light -toiminto mahdollistaa helposti ohjautuvan ja liikettä seuraavan valaistuksen.

Valaistuksen ohjauksen tuotteet Nylundin sivuilla.
Tsekkaa myös B.E.G.:in omat sivut.

Kysy lisää:
Aku Bragge
+358 10 217 0321
Lähetä sähköpostia

Valaistuksen ohjaus korkeissa tiloissa

BEG PD4-M-GH DALI

Valaistuksen ohjaus DALI

BEG PD4-M-GH DALI

Valaistuksen ohjaus BEG

BEG PD4-M-GH DALI

Valaistusta kotiin luonnonvalon määrän mukaan

Kodeissamme valaistuksen ohjaus ja valaistuksen automaatio ovat vasta ottamassa ensiaskeleitaan. Kotitalouksissa valaistusta ohjataan edelleen pitkälti perinteisistä seinäkytkimistä. Ohjautuva valaistus poistaa valojen manuaalisen sytyttelyn, sammuttelun ja säädön. Läsnäolotunnistimen avulla valoja ei pidetä päällä turhaan, vaan ne voi asettaa syttymään ja sammumaan automaattisesti tilan käytön mukaan. Olimme mukana omakotitalo-hankkeessa, jossa panostettiin taloautomaatioon.

Lue linkin takaa Lato-juttu. Nylund toimitti Latoon valaistusta ja valaistuksen ohjausta. Kysy lisää: Aku Bragge, Nylund.

Asiakkaamme arvostavat asiantuntijuutta

 

Jatkuva kehitys ja asiakastyytyväisyys ovat toimintamme ytimessä. Seuraamme näitä aktiivisesti ja vuosittain toteutettava asiakastyytyväisyystutkimuksemme näyttää meille suuntaa jatkoa varten.

Vuoden 2017 asiakastyytyväisyystutkimus tehtiin marraskuun aikana. Tyytyväisyyskysely lähetettiin 1616 talotekniikan ja teollisuuden asiakkaallemme. Tutkimuksessa keskeisessä roolissa oli oman toimintamme lisäksi selvitys siitä, mitkä tekijät ovat asiakkaillemme tärkeitä.

”Asiakastyytyväisyyttä tutkiessamme halusimme kuunnella tarkasti asiakkaitamme ja varmistaa, että teemme oikeita, asiakkaillemme merkityksellisiä asioita. Siksi emme kysyneet pelkästään mielipidettänne meistä, vaan halusimme myös kuulla sen, mitkä tekijät ovat asiakkaillemme tärkeimpiä yhteistyökumppanin valinnassa.”, kertoo Nylundin toimitusjohtaja Johan Karlsson.

Luotettava, laadukas ja asiantunteva yhteistyökumppani

Asiakastyytyväisyystutkimuksen tulokset osoittivat pientä parannusta edellisvuoden tuloksiin. Vastauksista kävi ilmi, että palvelumme vastaavat melko hyvin asiakkaidemme odotuksia. Asiakkaamme kokevat meidät luotettavana, laadukkaana ja asiantuntevana yhteistyökumppanina. Tutkimuksessa selvisi myös, mitä asiakkaamme arvostavat yhteistyökumppanissaan. Esiin nousivat etenkin asiantuntemus, aktiivinen yhteydenpito ja palvelualttius.

”Oli upeaa huomata, että asiakkaamme ovat pääosin tyytyväisiä meihin ja työhömme. Jopa 89% vastaajista arvioi toimintamme keskitasoa paremmaksi. ” kertoo Karlsson. Asiakassuhteemme kestävät, sillä jopa 45,8% vastaajista oli tehnyt yhteistyötä kanssamme yli 10 vuotta. Tämä kertoo luottamuksesta osaamiseemme, palveluihimme ja tuotteisiimme. Vaikka parannettavaa aina on, suuntamme näyttää olevan oikea.”

Kehitysideoiden osalta asiakkaamme esittivät toiveita uusista tuote-edustuksista ja tuotekoulutuksista. Lisäksi viestintään niin eri kanavien kautta kuin asiakastapaamisissa toivottiin vieläkin enemmän käytännönläheistä tietoa.

”Otamme nämä kehitysideat työn alle, sillä yhdessä asiakkaidemme kanssa me löydämme nopeimmin parhaat tavat toimia”, summaa Karlsson.

Suurkiitokset kaikille tutkimukseen vastanneille!

Asiakkaamme kuvaavat Nylundia näin.

Valaistuksen ohjaus kiinnosti Sähkö Tele Valo AV 2018 -messuilla

Ainutlaatuinen ”Jyväskylän henki” on koonnut yhteen sähköalan toimijat Jyväskylän Sähkömessuille jo vuodesta 1982. Kolmen messupäivän aikana Jyväskylän Paviljongissa vieraili 14.147 kävijää. Kansainvälinen tapahtuma houkutteli kävijöitä eri puolilta Suomea ja ulkomailtakin. Sähkö Tele Valo AV 2018 oli jälleen kerran hyvä paikka tavata yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, sekä verkostoitua alan opiskelijoiden kanssa.

Tyylikkäät Focus Lightingin valaisimet pysäyttivät suunnittelijat

”Valaistuksen ohjauksen järjestelmät ja Nylundin portfolion monipuolisuus yllättivät positiivisesti monet messukävijät. Ständillämme vierailleet lukuisat suunnittelijat kehuivat erityisesti tanskalaisen Focus Lightingin valaisimia, joita pidettiin tyylikkäinä ja kiinnostavina”, pohtii Aku Bragge messufiiliksiä tuoreeltaan. ”Valaisinnostin ja B.E.G. Luxomatin valaiseva tunnistin PD2N-M-1C-LED herättivät myös mielenkiintoa”, Aku jatkaa.

Kuva: Focus Lighting

Valaistuksen automatisointi kasvussa

Nylundin mukana messuilla oli valaistuksen ohjauksen puolelta ensimmäistä kertaa mukana mm. B.E.G. Luxomatin DALISYS-tuotteet, sekä Eatonin iLight– ja ISTL:n iDrive-tuotteet. ”Asiakkaat löysivät helposti juteltavaa erityisesti valaistuksen ohjauksesta, jonka suosio on vahvassa nousussa”, pohtii Nylundin Johan Karlsson. ”Oli hauska saada ständillemme myös opiskelijoita vieraaksi opiskelijoiden messupolun kautta”.

Kuva: B.E.G. Luxomatin valaiseva tunnistin PD2N-M-1C-LED

Valaistuksen ohjauksella viihtyisyyttä ja turvallisuutta

Valaistuksen automatisoinnissa energiansäästöä pidetään lähes itsestäänselvyytenä. Messuilla pohdittiin etenkin sitä, kuinka valaistuksen ohjauksella nostetaan käyttöympäristön viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Energiansäästön lisäksi ohjaus pidentää myös valaisimen elinikää, koska valot eivät ole turhaan päällä. Näin investointi kestää pidempään.

Teollisuuden kaapelit ja liittimet

Teollisuustuotteistamme erityisesti liittimet ja kaapelit tuntuivat kiinnostavan osastomme kävijöitä. ”Uusi FICX-jatkoliitinperhe ja Belden-kaapelit olivat tämän vuoden ”hot topic” Nylundin osastolla”, kertoo Ari Joensuu.

Katso messujen fiilisvideo täältä. Kohdasta 0:15 löydät Nylundin osaston ja Aku Braggen.
Lue messujärjestäjän tiedote messuista tästä.

Tsekkaa myös Ari Joensuun ja Aku Braggen haastattelut messuilta!

Sähkö Tele Valo AV 2018 -messut Jyväskylän Paviljongissa 7.-9.2.2018

Messut Jyväskylän paviljongissa 7.-9.2.2018

Kutsumme sinut mukaan Sähkö Tele Valo AV 2018 -messuille Jyväskylän Paviljonkiin 7.-9.2.2018

Tule tervehtimään meitä ständillemme D 114!

Nylundin osastolla esittelemme tuotteitamme ja palveluitamme seuraavilta alueilta:
– valaistus
– valaistuksen ohjaus
– tietoverkot
– kaapeli- ja liitinratkaisut

Edustamme messuilla mm. seuraavien päämiestemme tuotteita:
B.E.G., Meyer Lighting, Focus Lighting, Luxiona, LED Linear, Reeltech, Ansorg, Belden, iLight, iDrive, Extronic, Infralan, R&M, Danotherm, Sloan, Pracht, Amphenol, Hirschmann ja Lumberg Automation.

Katso lisää tapahtuman sivuilta.
Ilmoittaudu mukaan täältä.

Näyttely on avoinna:

keskiviikkona 7.2. klo 10-17
torstaina 8.2. klo 10-17
perjantaina 9.2. klo 10-16

Suljemme tänään 22.12.2017 klo 14:00

Joulun aukioloajat Nylundilla

Suljemme toimistomme tänään perjantaina 22.12. klo 14:00. Olemme auki taas heti joulunpyhien jälkeen 27.12.2017 ja normaalisti auki kaikkina välipäivinä.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

**

Opening hours today

We close our office today at 14:00 for Christmas Holidays and open again on 27th of December.

Happy Holidays for all our customers and partners!

 

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille yhteistyökumppaneillemme!

Teimme tänä jouluna lahjoituksen Itämeren suojelutyöhön Baltic Sea Action Groupin kautta. Kerätyt varat käytetään Itämeren rehevöitymisen hillitsemiseen, vaarallisten aineiden riskien minimointiin ja turvallisen merenkulun edistämiseen. Tutustu Itämeri-kohteeseemme täällä.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Menestystä vuoteen 2018!