Hidasteleva tietoverkko on kallis työkalu

Nylundin tietoverkkoasiantuntija, myyntipäällikkö Robert Ek tietää kokemuksesta, mistä tiedonsiirron pullonkaula yleensä löytyy. Mutta ensi pitää kysyä, tarvitaanko kaapeleita, kun langattomat yhteydet yleistyvät. Tähän Robertilta löytyy lyhyt ja ytimekäs vastaus.
– Täytyy muistaa, että jokainen langaton tukiasema on kiinni kaapelilla tietoverkossa.

Se siis langattomuudesta. Kaapelit ovat edelleen olennainen osa toimivaa tietoverkkoa – tai toimimatonta. Itse päätelaitteessa tai sen sovelluksissakin voi olla tiedonsiirtoa hidastavia tekijöitä, mutta yleisin datatukos tulee vastaan Robertille tutusta paikasta.
– Kokemuksesta tiedän, että heikoin lenkki on yleensä työaseman laitekaapeli. Tietysti langattoman tukiaseman PoE-virransyötön ja datayhteyden tulee myös toimia moitteettomasti.

Siirretään ajatukset arkirealismiin. Kuvittele tilanne, että olet julkisia palveluita tuottavan tahon palvelujonotuksessa, esimerkiksi sairaalan vastaanotossa. Jonotusnumerot eivät taululla vaihdu. Mietit mielessäsi asiakasjonon purkamisen esteitä, ensimmäisenä syyllisiksi ajattelet palveluhenkilöitä. Samalla mietit mitä hoitajat ja lääkärit tekevät sillä aikaa, kun potilaita ei virtaakaan sisälle.
Ehkä vika ei olekaan katseesi alla olevissa ihmisissä, vaan asiakkaalle näkymättömissä olevassa häiriöherkässä tietoverkossa tai laitekaapelissa.

Hidasteleva tietoverkko on kallis työkalu. Katso video missä Robert Ek valaisee kokemuspohjaisesti tietoverkon toiminnan saloja, ja jatkaa sairaala-aihetta hitaan tietoverkon aiheuttamien kustannusten näkökulmasta. Klikkaa tästä videoon!

Video on optimoitu verkkoympäristössä toimivaksi. Jos videon esitys kuitenkin katkoo tai kuva pikselöityy, olethan yhteydessä meihin!

Jos videoupotus ei näy, voit katsoa videon Youtubesta.

Lue lisää tietoverkoista täältä.

 

Voit myös olla suoraan Robertiin yhteydessä.