Sokos Hotel Lappee Lappeenranta

Perusteellinen muutostyö toi täysin uuden modernin ilmeen hotellin asukkaille. Taustalla piilevät ratkaisut pidentävät valaistuksen elinikää ja pienentävät energiankulutusta.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Granlund Saimaa

Vuosi
2023
Paikkakunta
Lappeenranta

Hotellin toiminta on vastuullista ja luontoa huomioivaa. Sijainti on aivan kaupungin sydämmessä hyvien yhteyksien varrella. ”Vastuullisuus ohjaa jokapäiväistä tekemistämme. Meillä on Green Key ympäristö- sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkit. Saimaa ja sen luonto ovat meille tärkeä voimavara. Tuemme WWF:n työtä saimaannorpan suojelemiseksi.”

Lue lisää hotellin sivuilta

Uuden muutostyön osalta moderni ja tyylikäs sisustus oli tärkeä.

Trilux Sonnos alasvalot valittiin käytävävalaisimiksi Hotelli Lappeen peruskorjauksen yhteydessä. Valaistus haluttiin myös automatisoida polttotuntien minimoimiseksi.

Hotelli Lappeen käytävässä on käytetty kahta eri kokoista Sonnos alasvaloa; Sonnos RC5 ja pienempää Sonnos RC1 ovien edessä. Valaisimia ohjaa Nylundin toimittama BEG Luxomat DALISYS -valaistusohjausjärjestelmä.

Automatisoidulla valaistuksella voidaan varmistaa, että käytävissä liikkuvat henkilöt eivät koskaan astu pimeään tilaan. Tunnistimet on sijoiteltu siten että käytävien valaistus kirkastuu heti oven avaamisesta. Myös läheiset valaistusalueet kirkastuvat kun asiakkaat liikkuvat käytävillä, näin tila tuntuu viihtyisältä ja turvalliselta. DALI-säädettävä valaistus mahdollistaa erilaisien kirkkaustasojen käyttämisen rippuen onko tilassa asiakkaita. Valaistus voidaan himmentää pohjatasolle ja pitää alhaisella tasolla kunnes alueella havaitaan taas liikettä. Säädettävyydellä pidennetään valaisimien elinikää, pienennetään energian kulutusta ja samalla näytetään vieraille että energiaa voidaan säästää tinkimättä viihtyvyydestä.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Olli Kokkonen

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Itä- ja Keski-Suomi

Anne Mäkelä

Myyntipäällikkö

Sisävalaistus
Key account – Tukkuyhteistyö valaistus

Suunnittelijayhteistyö Itä- ja Pohjois-Suomi