Teollinen tuotanto

Tuotantomäärien kasvaessa suureksi, muutkin kustannukset alkavat olla merkittäviä kuin pelkkä laitteistoinvestointi. Annostelussa voidaan saada säästöjä monellakin saralla. Tarkalla annostelulla voi kuukausi- ja vuositasolla usein säästää helpostikin laitteiston hinnan. Tarkka annostelu myös vähentää tai poistaa kokonaan käsillä tehtävän lisätyön, esimerkiksi tiivistesaumojen aloitus- ja lopetuskohdissa. Hukkakappaleita ei tule juuri lainkaan.

Oikeanlainen annosteluventtiili ja koko annostelujärjestelmä kannattaakin valita huolella. Säästät aikaa, vaivaa ja rahaa. Nordson EFD on teollisen annostelun ammattilainen. Venttiilivaihtoehtoja löytyy melkein 300 erilaista. Venttiilit on liitettävissä lähes kaikkiin robotteihin ja tuotantolinjoihin nopeasti ja helposti. Validoinnissa voimme auttaa testaamalla juuri kyseisen aineen antamanne speksin mukaisesti. Syöttöjärjestelmiä löytyy tarpeesta riippuen pienistä paineilma-astioista aina isoihin tynnyripumppuihin.

UV-reagoivat lakat ja liimat ovat mieluinen vaihtoehto tuotannossa, jossa kappalemäärät ovat suuret. Aineet kovettuvat muutamissa sekunneissa eikä jälkikuivatusta tarvita. Monet UV-aineet ovat myös käyttäjäystävällisempiä, varsinkin liuotinvapaat.