Crosskey Banking Solutions: Nerokas konesalin kaapelointi

Reichle & De-Massarin MPO/MPT-kaapelointijärjestelmä on nerokas tapa rakentaa mittava kuituverkko konesaliin

Projektin tiedot

Tilaaja

Crosskey

Vuosi
2024
Paikkakunta
Ahvenanmaa

Kun pohjoiseurooppalaisille pankki- ja pääomamarkkinoille IT-järjestelmiä ja -ratkaisuja toimittava Crosskey Banking Solutions tarvitsi luotettavan ratkaisun konesalin kuituverkoksi, valinta kohdistui Reichle & De-Massarin (R&M) MPO/ MPT-kaapelointijärjestelmään. Se on nerokas tapa rakentaa mittava kuituverkko konesaliin.

MPO-liitin on ollut standardoituna jo 10 vuotta, mutta vasta nyt, kun 40 Gb ja 100 Gb nopeudet ovat tulossa konesaleihin, on nähty MPO/MPT-liittimen tuomat edut. Myös aktiivilaitteiden valmistajat ovat tuoneet liitinrajapintaa laitteisiinsa.

MPO-liittimessä yhdistetään kaksitoista OM3-kuitua yhdellä liitoksella. Kuituverkosta tulee nopeasti asennettava ja joustava, sillä kuitupaneeleita ja kaapeleita voidaan helposti siirtää räkistä toiseen.

Pankkiammattilaisia syntyjään

Crosskey kehittää, toimittaa ja ylläpitää tietojärjestelmiä ja ratkaisuja pohjoiseurooppalaisille pankki- ja pääomamarkkinoille. Maarianhaminassa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi yrityksellä on toimistot Tukholmassa, Turussa ja Helsingissä.

Hosting Technician Youssef Oujlouq vastaa muun muassa Crosskeyn konesalien ylläpidosta ja kaapeloinnista.

– Yhteistyö Nylundin kanssa alkoi jo 2009, jolloin eräs kollegani kertoi Nylundista ja heidän tuotteistaan. Hänen vakuuteltuaan pitkään päätimme lopulta ottaa Nylundiin yhteyttä. Kun sitten viime keväänä olimme hankkimassa uutta SAN-storage -järjestelmää ja rakentamassa sille nopean kuituverkon räkistä toiseen konesalissamme, päätimme pyytää Nylundilta tarjouksen, joka johtikin sitten kauppaan.

Crosskeyllä on tällä hetkellä kaksi salia, kumpikin noin 100 neliötä. Hallit on kahdennettu ja toistensa kopiot. Tämä on Oujlouqin mukaan erinomainen tapa vähentää riskejä ja parantaa järjestelmän käytettävyyttä. Kummassakin salissa on 22 räkkiä ja suunnitelmissa on hankkia niitä lisää.

Laatu ratkaisi valinnan

– Tärkein syy, miksi valitsimme R&M-kaapelointiratkaisun oli se, että yritys panostaa laatuun. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset toimitukset ja toimitusajat. Jotta se olisi mahdollista, asetamme korkeat vaatimukset toimittajillemme. Koska me hoidamme yrityskriittisiä järjestelmiä, on laatu meille a ja o, josta emme tingi, hän kertoo.

Valittu kaapelointiratkaisu täytti Oujlouqin mukaan erinomaisesti sille asetetut korkeat kriteerit.

– Ensimmäinen edellytys oli runkokaapeloinnin skaalautuvuus sisältäen suuren pakkaustiheyden. MPO/MTPliittimiin pohjautuvan kaapelointiratkaisun avulla saimme mahdollisuuden pakata tiheämpään kuituverkkomme (Fibre Channel) sekä SAN-järjestelmämme, jossa on satoja kuituportteja, Oujlouq kertoo.

– Toinen tärkeä seikka oli hallittavuus, joka paranee suuren pakkaustiheyden omaavan MPO/MTP-runkokaapeloinnin avulla. Vianhaku sekä uudelleenkytkentämahdollisuudet paranevat, kun tarpeet konesalissa muuttuvat verrattuna perinteisiin duplex-kuituyhteyksiin. MPO/MTP-kaapelointi on myös energiaa säästävä ja siten ympäristöystävällinen. Pienimmällä kaapelimäärällä tehostetaan ilmankiertoa. MTPLC-viuhkakaapeleilla, joilla korvataan kuusi erillistä duplex-kaapelia, saadaan pienennettyä kaapelimäärää 75 prosenttia.

Vakaa ja nopea kuituverkko

Oujlouqin mukaan myös suorituskyky paranee Crosskeyn uudessa Fiber Channel -kuitukaapelointiverkossa, joka tukee satoja kuituportteja suurella pakkaustiheydellä olevissa SAN-kytkimissä. Yhteyksien nopeudet nousevat jopa 8 Gbit/s.

-Olemme saaneet osan lopullisesta kokoonpanosta valmiiksi ja olen hyvin tyytyväinen FibreChannel-järjestelmäämme sekä sen vakauteen. Myös yhteistyö Nylundin ja myyntipäällikkö Robert Ekin kanssa on sujunut oikein hyvin. Nylund on kantanut vastuunsa ja esittänyt erilaisia ratkaisuja helpottamaan päivittäistä työtämme. Voin lämpimästi suositella Nylundia osaavana, luotettavana toimittajana, jolla on korkealuokkaiset tuotteet, Oujlouq päättää.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Robert Ek

Myyntipäällikkö
Tietoverkot ja konesalit, projektimyynti
Urakoitsijat, suunnittelijat, IT-päättäjät
Alue: Pk-seutu, Etelä-Suomi
Tuotevastuu: R&M-tietoverkkotuotteet