Flamingo Span pukuhuoneisiin käytön mukaan ohjelmoitu valaistus

32 C:n lämpötilalla asiakkaitaan hellivän Flamingo Span pukuhuoneet ja vastaanottotilat remontoitiin loppuvuoden 2018 aikana. Uudistuksen myötä myös pukuhuoneiden valaistus sai modernin ohjauksen. Nylund toimitti kohteeseen Eaton iLightin tuotteita. Valaistuksen ohjauksen asiantuntijamme Aku Bragge oli mukana toteuttamassa kohteen valaistuksen ohjausta.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Granlund Oy,

Valaistussuunnittelija

Granlund Oy,

Sähköurakoitsija

TakuuSähkö Oy

Paikkakunta
Vantaa

Flamingo Span alueen valaistusta on kylpylän perustamisesta alkaen ohjattu Eaton iLightin laitteilla. Remontin myötä valaistuksen ohjausta päivitettiin DALI-himmennettävien valaisimien ohjaukseen sopivaksi. Tilojen automaatioastetta nostettiin 100 %:iin, joka mahdollistaa muuttuvat valaistusolosuhteet esimerkiksi tapahtumissa ja vuorokauden eri käyttötunteina. Valaistuksen ylläpidon sujuvuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota ohjausjärjestelmän määrittelyvaiheessa.

Tilojen valaistuksen suunnittelussa huomioitiin uima-asuissa liikkuvat ihmiset

Pukeutumistilojen käyttäjien tarpeisiin varauduttiin vuorokauden aikaan mukautuvilla automaattisilla sensorien ohjausprofiileilla. Aamulla valaistus sytytetään pohjavalotasolle ja liikkeestä sitä kirkastetaan. Aukioloaikana aktiiviset alueet ovat tarkkaan harkitulla valotasolla. Valot himmenevät hillitysti, jos alueella ei havaita liikettä. Illalla tilojen sulkeuduttua valaistus himmenee ja kirkastuu automaattisesti tilojen käytön mukaisesti. Kun tiloja siivotaan yöllä, valaistus ohjautuu liikettä havaitessaan täydelle valotasolle. Vanhojen kosketusnäyttöjen käyttöliittymät päivitettiin myös vastaamaan uusia valaistusryhmiä ja valaistustilanteita. Flamingo Span henkilöstön kanssa pohdittiin myös sitä, millainen valo sopii parhaiten tilaan, jossa ihmiset liikkuvat uima-asut päällä. Tässä onnistuttiin asiakkaan mielestä erittäin hyvin.

Haastavassa projektissa olivat mukana vantaalainen TakuuSähkö Oy sähköasennuksien osalta, sekä Granlund Oy, joka vastasi projektinjohdosta, sähkösuunnittelusta, valaistussuunnittelusta ja ohjausjärjestelmän määrittelystä. Valaistuksen ohjauksen ohjelmoinnin suoritti Aku Bragge Nylundilta.

”Lopputulos oli hyvin onnistunut johtuen mm. DALI-himmentimien suuresta kanavamäärästä. Näin saatiin komponenttimäärä pidettyä vähäisenä, mutta ohjauksien määrä suurena. Kolmella DALI-himmentimellä saatiin toteutettua yhteensä 36 erilaista ryhmäohjausta”, kuvailee projektin lopputulosta valaistuksen projektipäällikkö Jukka Huttunen Granlundilta. ”Yhteistyö Nylundin kanssa toimi hyvin. Saimme vastauksia teknisiin kysymyksiimme nopeasti huolimatta siitä, että niitä haluttiin keskellä parasta kesälomakautta. Haasteita aiheutti myös se, että kylpylä avattiin asiakkaille ennen kuin ohjelmointivaihetta päästiin aloittamaan. Lopulta ohjelmointi ja käyttöönotto suoritettiin sujuvasti yöaikaan asiakkaita häiritsemättä”, Jukka jatkaa.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Aku Bragge

Liiketoimintapäällikkö
Valaistuksen ohjaus