Imatran sähköasema sai upean julkisivuvalaistuksen

Imatran uusi sähköasema rakennettiin vanhan aseman vieressä sijaitsevalle tontille. Lopputuloksena syntyi moderni asema, joka istuu luontevasti Imatrankosken kulttuurihistorialliseen maisemaan. Asema on visuaalisesti mielenkiintoinen myös pimeään aikaan. Valaistus korostaa rakennuksen arkkitehtuuria ja tuo tyylikkäästi esiin sen jyhkeän olemuksen.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Sweco Talotekniikka

Valaistussuunnittelija

Sweco Talotekniikka

Arkkitehti

Arkkitehtitoimisto Virkkunen, Tuomas Kivinen, arkkitehti, Safa

Sähköurakoitsija

VVS-Sähkö Oy, Mikko Hämäläinen

Tilaaja

Fingrid Oyj

Sähkötukku
Rexel Finland, Lappeenranta
Vuosi
2021
Paikkakunta
Imatra

Arkkitehtoniseen kohteeseen sopiva ulkovalaistus

Imatran sähköasema sijaitsee keskeisellä ja näkyvällä paikalla. Sen ulkonäköön halusivat panostaa niin Fingrid, arkkitehti, suunnittelijat kuin muutkin toimijat Museovirastosta kuntapäättäjiin.

Uuden sähköaseman valaistussuunnittelijana toimi Ari Peltola, joka halusi kohteeseen laadukkaita valaisimia, joissa on kapea valokeila.

Sähköaseman julkisivun valaistukseen valikoitui Meyer Lighting Monospot 1 -valonheitin. Valaisimia on käytössä yhteensä 40. Monospotin yksi etu on, että sitä saa sekä kapealla, keskileveällä että leveällä valonjaolla.

Monospot 1:n eleetön muoto ja pieni koko eivät vie huomiota. Tämän ansiosta valaisin soveltuu erinomaisesti julkisivuvalaistukseen ja voidaan asentaa hienovaraisesti erilaisiin arkkitehtonisiin kohteisiin.

Sähkölaitoksen V-muotoista julkisivua korostavat kauniisti Xoolum-valaisimet. Xoolum on lineaarinen LED-valaisin kallistettavalla valaisinpäällä (kallistus 45°) ja usealla eri valonjaolla. Katso alla oleva kuva valaistuksen visualisoinnista.

Imatran uusi sähköasema valmistui loppuvuodesta 2020. Asemalla on tarkoitus pitää Imatran asiakkaat liitettynä kantaverkkoon seuraavat 50 vuotta sekä mahdollistaa hyvä käyttövarmuus alueelle.

Lue lisää Fingridin sivuilta.

 

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Olli Kokkonen

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Itä- ja Keski-Suomi

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti