Pudasjärven hirsikampus

Maailman suurin hirsikoulu yhdistää huipputeknologian, ekologisuuden ja perinnerakentamisen. Nylund on mukana projektissa toimittamalla kampukselle INFRALANin luokka EA Cat6A -yleiskaapelointijärjestelmän.

Projektin tiedot

Sähköurakoitsija

Are Oy

Vuosi
2015
Paikkakunta
Oulu

Pudasjärvelle valmistuu kesäkuussa 2016 noin 9800 kerrosneliön hirsikampus, jonka neljään rakennukseen tulee tilat 800 oppilaalle. Kampukselle sijoittuvat ala- ja yläkoulu, erityisluokat, lukio ja kansalaisopisto.

Useiden selvitysten mukaan massiivihirren ominaisuudet sopivat erinomaisesti julkiseen rakentamiseen. Massiivipuu varmistaa sisäilman laadun, vaimentaa melua, luo kodinomaisuutta ja on ekologisesti kestävä materiaalivalinta. Hirsitoimituksen alihankkijana toimii Kontiotuote.
“Hirsi on meille taloteknisestä näkökulmasta tuttu materiaali. Yhteistyökumppanimme Green Building Partners ohjasi kohteen suunnittelussa LEED-ympäristöluokituksen mukaiseksi”, kertoo sähkön toimialapäällikkö Sauli Komulainen Are Oy:stä.

Hirsikampuksen sisätyöt aloitettiin maaliskuussa 2015. Yhtenä haasteena oli kaapeleiden ja johtojen piilottaminen hirren sisään.
“Vaakahirren sisälle porattiin pystysuuntainen reikä hirsitehtaalla. Reiät ovat pystysuuntaiset nimenomaan hirren elämisen takia. Hankalissa paikoissa voidaan käyttää yksittäisiä pistorasioita ja alumiinikouruja”, Komulainen selvittää.

Kampukselle on asennettu Nylund Talotekniikan toimittama INFRALANin luokka EA Cat6A -yleiskaapelointijärjestelmä. Lemminkäinen rakentaa hirsikampuksen elinkaarimallilla ja vastaa rakennusten huoltamisesta vuoteen 2041 saakka.

Myös Tyrnävä ja Sysmä ovat suunnitelleet hirsikoulun rakentamista. Hirrestä rakennettuja uusia päiväkoteja on mm. Haapavedellä, Kuopiossa, Oulussa ja Pudasjärvellä. Lisäksi Ranskassa on kaksi Suomessa veistettyä hirsistä päiväkotia.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.