Avoin pysäköintitila Extronic IR-tunnistimilla – Advanced

Himmennettävät HF-liitäntälaitteet, himmennysohjaus.

Tila

Jos pysäköintihalli on useammassa talossa tai siinä on avoimia seiniä ulkoilmaan pitää käyttää passiivista IR-teknologia. IR-tekniikan käyttö mahdollistaa myös isompien pysäköintihallien tilan jakamisen eri alueisiin jotta eri alueet voidaan ohjata erikseen. Tässä esimerkissä ohjataan neljää eri aluetta toisistaan erikseen. Sisäänajon jälkeen ajoneuvo kääntyy joko vasemmalle tai oikealle ja näin sen alueen valaistus sytytetään. IR-tunnistimien haittapuolena on, että korkea ajoneuvo saattaa peittää IR-tunnistimen näköaluetta.

Valaisimet

Tämän esimerkin pysäköintihallissa on valaisimet, joissa himmennettävät HF-liitäntälaitteet analogisella ohjauksella (1-10V)

Tunnistimien sijoitus

Tässä esimerkissä IR-tunnistimen linssit on vaihdettu linssiksi 41 ja 45. Linssien näköalue on 41 ja 58 metriä ja kaksi pitkään katsovaa kenttää joka näkee jopa 93 metriä. Avauskulma on 90 astetta. Tunnistin pitää asentaa kulmaan niin, että liike katkaisee tunnistimen säteen 90 asteen kulmassa. Esimerkistä näet miten tunnistimien paikat voidaan optimoida. Valitettavan usein nähdään väärin asennettuja tunnistimia, jotka on asennettu suoraan seinälle ja suunnattu suoraan oveen päin, joka merkittävästi heikentää tunnistimen havaintokykyä. Asennuksessa voi käyttää 1x4x0,25 mm2 kaapelia. Kaikki tunnistimet liitetään rinnan tasasuuntaajaan EXE-2000, vaikka ne ohjaavat eri alueita. Tarkemmat asennus- ja säätöohjeet tunnistimet manuaalista.

Ohjausjärjestelmä

Uudisrakennuksissa suosittelemme käytettävän himmennettäviä HF-liitäntälaitteilla varustettuja valaisimia, jotka voidaan ohjata Dynaamisella valaistusohjauksella ja säästää 20% valotehosta käytön aikana sekä helpommin ja nopeammin ohjata valaisimia. Dynaamisella valaistusohjauksella liitäntälaitteiden lämpötila on pienempi ja kylmäkäynnistysten määrä on pienempi. Valitse siis uudisrakennuksiin tai saneerauksiin himmennettävillä HF-liitäntälaitteilla varustetut valaisimet ja Dynaamisen valaistusohjauksen. Tasonsäädin NV-2T on myös saatavana DSI-protokollalla, malli tällöin NV-2TDSI.

Tärkeimmät saavutettavat hyödyt dynaamisella valaistusohjauksella on

– Tasainen perusvalaistus ilman lisävalaisimia, jotka valaisevat 100% teholla
– Mahdollisuus säästää 20-25% käytön aikana
– Matalammat käyttölämpötilat valaisimissa antavat pidemmän kestoiän.
– Vähemmän kylmäkäynnistyksiä ja pienempi teho vähentää valolähteen kulumista antaen pidemmän kestoiän ja pienemmän huoltotarpeen.
– Mahdollisuus välttää seuraamasta valolähdevalmistajien suosituksia paloajoista joka dramaattisesti pidentää valolähteiden kestoikää.

Dynaaminen valaistusohjaus tasonsäätimellä NV-2T pysäköintihallissa

Keltainen alue näyttää energiankulutuksen kun valaistus on ohjattu valonlähdetoimittajan suositusten mukaisesti.
Vihreä alue näyttää energiankulutusta dynaamisella valaistuksenohjauksella.
Käyrä näyttää energiankulutuksen pysäköintihallin yhdessä osassa.