Avoin pysäköintitila Extronic IR-tunnistimilla – Basic

Tila

Jos pysäköintihalli on useammassa talossa tai siinä on avoimia seiniä ulkoilmaan pitää käyttää passiivista IR-teknologiaa. IR-tekniikan käyttö mahdollistaa myös isompien pysäköintihallien tilan jakamisen alueisiin, jotta ne voidaan ohjata erikseen. Tässä esimerkissä ohjataan neljää eri aluetta toisistaan erikseen. Sisäänajon jälkeen ajoneuvo kääntyy joko vasemmalle tai oikealle ja näin sen alueen valaistus sytytetään. IR-tunnistimien haittapuolena on, että korkea ajoneuvo saattaa peittää IR-tunnistimen näköaluetta.

Valolähteet

Tässä esimerkissä käytetään valaisimia, joissa on 50 Hz liitäntälaitteet, ei-himmennettävät HF-liitäntälaitteet tai LED-valaisimet. Paras sähkönsäästö saavutetaan kuitenkin käyttämällä himmennysohjausta. Katso tarkemmin esimerkkiä Premium esimerkkiä.

Tunnistimien sijoitus

Tässä esimerkissä IR-tunnistimen linssit on vaihdettu linssiksi 41 ja 45. Linssien näköalue on 41 ja 58 metriä ja kaksi pitkään katsovaa kenttää, jotka näkevät jopa 93 metriä. Avauskulma on 90 astetta. Tunnistin pitää asentaa kulmaan niin, että liike katkaisee tunnistimen säteen 90 asteen kulmassa. Esimerkistä näet, miten tunnistimien paikat voidaan optimoida. Valitettavan usein nähdään väärin asennettuja tunnistimia, jotka on asennettu suoraan seinälle ja suunnattu suoraan oveen päin, mikä merkittävästi heikentää tunnistimen havaintokykyä. Asennuksessa voi käyttää 1x4x0,25 mm2 kaapelia. Kaikki tunnistimet liitetään rinnan tasasuuntaajaan EXE-2000, vaikka ne ohjaavat eri alueita.

Toimintaperiaate

Kun ohjataan perinteisiä 50Hz valaisimia tai valaisimia joissa on ei-himmennettäviä HF-liitäntälaitteita, pitää ohjata tehopuolelta, eli tunnistinten pitää ohjata kontaktorit, jotka sytyttävät ja sammuttavat valot. Tämä ohjaustapa tulee lisämään valonlähteiden ja liitäntälaitteiden kulumista. Sen vähentämiseksi suosittelemme elektronisten syttymien käyttämistä perinteisten liitäntälaitteiden kanssa.

Uudisrakennuksissa suosittelemme käytettäväksi himmennettäviä HF-liitäntälaitteilla varustettuja valaisimia, jotka voidaan ohjata himmennysohjauksella ja säästää 20 % valotehosta käytön aikana sekä helpommin ja nopeammin ohjata valaisimia. Himmennysohjauksella liitäntälaitteiden lämpötila on pienempi ja kylmäkäynnistysten määrä on pienempi. Valitse siis uudisrakennuksiin tai saneerauksiin himmennettävillä HF-liitäntälaitteilla varustetut valaisimet ja himmennysohjauksen. Lisätietoa himmennysohjauksesta pysäköintihalleista Premium esimerkistä.