Toimistot

Toimiston valaistus vaikuttaa työhön

Suuri osa työstä tehdään toimistoissa. Todennäköisesti sinäkin luet tätä työpisteelläsi. Toimistoissa vietetään leijonanosa hereilläoloajasta, joten tilojen valaistuksella on huomattava vaikutus kokonaishyvinvointiin. Onneksemme on erittäin helppoa suunnitella ergonomisesti moderni valaistus, joka samalla säästää sähkölaskussa.

Me autamme sinua mielellämme valaistuslaskennassa. Sijoittelemme myös oikeat läsnäolotunnistimet oikeille paikoilleen, jotta voit varmistua parhaasta lopputuloksesta.

Muutamia perussääntöjä toimiston valaistukseen. 

  • Hyödynnä mahdollisuus valaisimien ja tunnistimien uppoasennukseen aina, kun se on mahdollista. Nykyiset optiikat eivät vaadi ripustettuja esineitä huoneeseen.
  • Ulkoa tuleva luonnonvaloa on valaistusteknisesti parasta valoa. Ilmaista luonnonvaloa on saatavana riittävästi ainakin osa vuodesta.
  • Himmennä valot alueittain läsnäolon mukaan, koska näin saat energiankulutuksen alas. Käytävillä tämä on erityisen suositeltavaa.
  • Tarvittava valaistustaso toimistohuoneissa on 500lx työtasoille sekä 300lx puolen metrin alueelle työtason ulkopuolella. Huolehdi, että UGR indeksi tilassa on alle 19.
  • Huoneisiin, jossa ihminen työskentelee pitkiä aikoja, kannattaa aina laittaa painonappi, josta tilan käyttäjä itse voi halutessaan käsin ohjata valoa. Kaikkiin Luxomat läsnäolotunnistimiin on mahdollista lisätä painonappi, josta valaistusta voidaan ohjata. DIM ja DALI tunnistimilla käyttäjä voi lisäksi himmentää valoja yksinkertaisesti painonapin pitkällä painalluksella. Käytäville painonappeja ei tietenkään tarvita, vaan tunnistin saa olla automaattitoiminnolla.
  • Luxomat läsnäolotunnistin on mahdollista asettaa automaatti tai puoliautomaattitilaan. Automaattitilassa valot syttyvät automaattisesti kun tilaan tullaan. Puoliautomaattitilassa valot eivät automaattisesti syty vaan ne on sytyttävä käsin painonapista. Tunnistin huolehtii sitten sammutuksesta