Varastot

Varastotilojen valaistuksen ohjaus

Varastojen valaistuksessa on usein suuret sähkötehot kyseessä. Valaistuksen sähkönkulutuksen osuus koko varaston sähkönkulutuksesta on erittäin merkittävä, jopa yli 50%. Ohjaamalla valaistusta voi helposti säästää merkittävästi.

Paras tapa toteuttaa valaistus varastoihin on huomioida, että valot ovat päällä todella vain, kun tilassa todella oleskellaan. Himmennysohjaus (kutsutaan myös dynaamiseksi valaistusohjaukseksi) jossa valoja kirkastetaan ja himmennetään on aina paras vaihtoehto ilman merkittäviä lisäkustannuksia.

Himmennysohjaus on myös työviihtyvyyden ja -turvallisuuden kannalta paras ohjaus. Valot kirkastuvat ja himmenevät pehmeästi ja rauhallisesti ja tilassa on mukavampi työskennellä samalla kun tilassa säästetään merkittävästi energiaa. Jos tilassa käydään harvoin, vain yksittäisiä kertoja päivässä, riittää, että valoja ohjataan On/Off.

Valaistusryhmät kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieniin osiin. Korkeavarastoissa ja myös pientavarahyllyissä kannattaa ohjata käytön kannalta loogisiin ryhmiin.

Klikkaamalla alla olevia kuvia näet miten valaistuksen ohjaus kannattaa toteuttaa eri tiloissa.