Kuinka saada lisää tehoa PoE-verkkolaitteille? Vastaus on 4PoE, joka tukee jopa 90W sähkötehoa

Eri tarkoituksiin käytettävien laitteiden määrä kiinteistöjen verkoissa kasvaa jatkuvasti. Tämä on havaittu myös koulujen langattomissa verkoissa. Verkoissa on paljon käyttäjiä ja erilaisia PoE-laitteita (Power over Ethernet) samaan aikaan – Wifi-tukiasemia, IP-valvontakameroita, valaisimia ja muita talotekniikkaan liittyviä yksiköitä.

Tietoverkolta vaaditaan yhä enemmän suorituskykyä myös kouluissa

Kouluissa etäyhteyksien käyttö opetuksessa on tullut lähes kaikille tutuksi. Yhteydet ovat lujilla, kun samanaikaisesti jopa satoja oppilaita hakee tietoa – striimaa, chattaa, lataa ja surffaa – samassa verkossa. Tietoverkoilta vaaditaan tehokasta suorituskykyä, jotta tärkeät ääni- ja kuvayhteydet toimivat moitteettomasti eikä aikaa kulu teknisiin ongelmiin.

4PoE jopa kolminkertaistaa sähkötehon

PoE-virransyöttö datakaapeleilla on ihanteellinen tapa syöttää virtaa laitteisiin kellon ympäri. Uusin PoE-sukupolvi toimittaa virran datakaapelin kaikkien neljän kierretyn parin kautta. Siksi sitä kutsutaan 4PPoE:ksi. Sillä on mahdollista saavuttaa jopa 90 watin sähköteho. Tämä on yli kolme kertaa enemmän kuin aikaisempi standardi.

Ehkäise kaapeleiden kuumeneminen suojatuilla kaapeleilla

Kun PoE-virransyötöllä verkkoon liitettyjen laitteiden määrä lisääntyy, kaapeleiden lämpötila kaapelinipuissa nousee. Käyttämällä suojattuja kaapeleita ja välttämällä yli 24 kpl kaapelinippuja kaapelihyllyillä voidaan ehkäistä kaapeleiden lämpötilan nousu yli 60 °C asteen. Mikäli lämpötila nousee yli 60 °C: asteen niin kaapelin tiedonsiirto heikkenee.

R&M-tuotteilla häiriöttömään kuvaan ja ääneen

Myös liittimien merkitys korostuu. PoE-teknologiaa käytetään virran syöttämiseen päätelaitteille tietoverkon ja RJ45-liittimien kautta. Koulujen IP-kamerat ovat pääosin PoE-virransyötöllä toimivia. Kaikki R&M:n asennuskaapelit, laitekaapelit ja Cat6A RJ45 -liittimet tukevat 4PoE-virransyöttöä. Cat7 S/FTP -kaapelit johtavat myös tehokkaasti virransyötöstä johtuvaa lämpöä pois kaapelista.

Cat7-kaapelilla saavutetaan häiriötön ja pitkä elinkaari tietoverkolle. R35257 Cat7 S/FTP Dca -kaapelin etu on sen eriomainen häiriösuoja matalia ja korkeita häiriötaajuuksia vastaan, mikä mahdollistaa häiriöttömät ääni- ja kuvayhteydet.

Tutustu lähemmin: R&M Cat7 -parikaapelit >>
Tutustu lähemmin: Cat6A RJ45 suojatut liittimet >>

R&M:n Cat6A RJ45 urosliitimet ovat luotettava ratkaisu WLAN -tukiasemien IP-valvontakameroiden kytkemiseen myös suoraan asennuskaapelilla. R&M FM45 Cat6A -urosliittimet ovat saatavana suorana sekä kulmaversiona – myös IP67-koteloinnilla. Liittimet tukevat myös 4PoE-virransyöttöä.

Lue lisää: Cat6A R&M RJ45 urosliitin/jatkoliitin >>
Katso myös: R&M Cat6A suojatut laitekaapelit >>

Iskunkestävät IP54 -pintarasiat haastaviin tiloihin

DNR880928 IP54 -pintarasiat 2xRJ45 kahdella valkoisella IP54-pölysuojalla ovat iskunkestäviä ja roisketiiviitä. Ne soveltuvat käytettäväksi esimerkiksi koulujen puutyösaleissa, voimistelusaleissa, keittiötiloissa tai ulkokameroiden liittämiseen ulkotiloissa.

Pintarasiaan voi kytkeä standardin mukaisia RJ45-laitekaapeleita, sillä kaapelin päälle pujotetaan silikoninen IP54-murtosuoja R306064, jonka ansiosta kytkentä on roiskevesitiivis.

Tutustu lähemmin IP54-pintarasioihin >>

PoE LED-valaistuksen sähkösyöttäjänä

PoE on yleistymässä myös valaistuksessa. LED muutti tullessaan valaisimien vaatimuksia dramaattisesti. Nykyään yksittäinen valoyksikkö tuskin tarvitsee yli 30W tehoa tuottaakseen tarvittavan valaistuksen. Tämä tehotaso on hyvin PoE:n alueella. PoE:n avulla datayhteys tulee ilmaiseksi ja LED-valosta tulee älykäs, kun valaisimeen liitetään IoT-piiri.

Integroidut anturit (ympäristö-, ilmanlaatu-, läsnäoloanturit) näyttävät muuttavan valaistuksen tulevan ympäristönhallintajärjestelmän keskeiseksi osaksi. PoE:n käyttö Extra Low Voltage System (ELV) -järjestelmänä voi myös muuttaa asennusympäristöä perusteellisesti.

Miksi kannattaa valita R&M-tietoverkkotuotteet?

• 100 % testatut laitekaapelit, jotka on tehty kestämään.
• Häiriötön tiedonsiirto mahdollistaa hyvälaatuisen kuvan ja äänen.
• Värikoodauksella voidaan visuaalisesti erottaa eri verkot, kuten opettajaverkko, oppilasverkko, WLAN-verkko, IP-kameraverkko.
Laitekaapelilukot estävät kaapelin irrottamisen vahingossa.

Katso video: PoE-kaapelointi >>
Kuvat: Pääkuva Nylund, kuvaaja Karl Vilhjálmsson, pienet kuvat Nylund ja R&M

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää Nylundin edustamista R&M-tuotteista.

Robert Ek
+358 10 217 0334
Email