Liike- ja läsnäolotunnistimen kolme eri valvonta-aluetta

30.03.2021

Liike- ja läsnäolotunnistimien asennuspaikkoja mietittäessä selvitetään ensin, kuinka aluetta käytetään ja millaista liikettä siellä tapahtuu. Sisätiloissa käyttöalueet voi jakaa karkeasti kahteen eri ryhmään: kulkuväylät ja työskentelytilat. Herkästi toimivat ja oikein sijoitellut tunnistimet takaavat vaivattoman käytön ja tyytyväiset tilojen käyttäjät.

Tiesithän, että tunnistimen asennuskorkeudella on merkittävä vaikutus tunnistimen valvonta-alueen kokoon? Asennuskorkeus tulisikin aina huomioida, kun vertailet eri tunnistimia ja niiden toimintoja. Asennuskorkeuden kasvaessa myös valvonta-alueen koko kasvaa. B.E.G. Luxomatin kattoon asennettaville tunnistimille voi ohjelmoida kolme erisuuruista valvonta-aluetta.

Kävely tunnistinta kohti vaatii tunnistimelta erityistä herkkyyttä

Kun suunnitellaan käytävän valaistusta, on selvitettävä, kuinka lähelle kulkureittejä tunnistin pitää sijoittaa, jotta tunnistus toimii luotettavasti ja viiveettä. Kulkuväylillä tunnistimelta vaaditaan erityistä herkkyyttä, jotta se tunnistaa kohti suuntautuvan liikkeen. Valvonta-alueen poikki suuntautuvaa liikettä on helpompi havaita. Tunnistimien sijoittelussa tuleekin huomioida ensisijaisesti aina kohti suuntautuva liike.

Kuva: PD2-, PD3-, PICO-, PD9-sarjan valvonta-alue 2,5 metrin asennuskorkeudessa.

Suurempaa poikittaisen liikkeen valvonta-aluetta voi hyödyntää esimerkiksi kulman takaa tulevan liikkeen havaitsemiseen tai käytävän varrella sijaitsevista huoneista tulevan liikkeen havaitsemiseen.

Jos tarvitset apua tunnistimien sijoittelussa, voit tutustua tunnistimien sijoitteluohjeeseen tai sopia projektisi tiimoilta palaverin kanssamme.

Varaa sinulle sopiva aika suoraan kalenteristamme.

Kysy lisää:
Aku Bragge, tuotepäällikkö, valaistuksen ohjaus
+358 10 217 0321
Email