Valaistuksen automatisoinnilla säästöjä

Automatisoitu valaistus on erittäin kannattava investointi: valaisimien elinikä pitenee ja säästöjä energiankulutuksessa kertyy pitkältä ajalta. Valaisimia käytetään vain silloin kun siihen on tarvetta.

Päivänvalosäätö ja portaallinen sammutus vähentävät myös valaisimien pitämistä turhan kirkkaalla tasolla, jolloin energiasäästön lisäksi valonlähteiden käyttöikä pitenee. Säädettävä valaistus säästää jopa 80 % valaisimien polttoajassa.

Automatisoitu valaistus lisää myös käyttäjien viihtyisyyttä ja turvallisuuden tunnetta.

Loistelamppujen poistuminen on jo saanut aikaan kasvavan valaisinremonttien tarpeen. Sähkösuunnittelijat ja urakoitsijat ovat avainasemassa valaisinremontteja suunniteltaessa. On tärkeä huomioida myös ohjauksen toteutus uutta valaistusta suunnitellessa. Muutamalla tunnistimella alueellinen valaistus saadaan pysymään päällä vain silloin, kun alueella on liikettä.

Voiko vanhan ON/OFF-pohjaisen loistelamppuvalaistuksen päivittää helposti ja kannattavasti säädettävään valaistukseen?

Kyllä. Uusi tilakohtainen DALI-tunnistinjärjestelmä mahdollistaa alueellisen valaistuksen päivityksen helposti. DACO-tunnistimilla voidaan toteuttaa älykäs ja säädettävä valaistus ilman keskuslaitteita.

Lue lisää täältä.

Tarkemmin ja tarpeesi mukaisesti saat aiheesta tietää, kun otat yhteyttä Akuun.