Automaattinen valonohjaus vähentää tartuntariskiä

26.08.2020

Likaa hylkivä pinta

Työpaikat ja muut yhteiset tilat ovat täynnä pintoja, joihin moni koskee paljain käsin. Ovenkahvat, painikkeet ja valokatkaisijat keräävät helposti likaa ja levittävät taudinaiheuttajia. Virukset ja bakteerit ovat paljaalle silmälle näkymättömiä, mutta elävät kaikilla pinnoilla. Tartuntavaaraa on helppo vähentää automaattisella valonohjauksella.

Manuaalinen valonohjaus kerää likaa pinnoilleen

Manuaalinen valonohjaus perustuu kytkimien käyttöön. Ongelmana on, että seinäpainikkeiden kautta virukset ja bakteerit leviävät tehokkaasti. Lisäksi valot palavat monin paikoin turhaan, kun niitä ei muisteta sammuttaa. Energiaa kuluu hukkaan.

Automaattinen valonohjaus tukee hyvää hygieniaa

Automaattisesti säädetty valaistus lisää viihtyvyyttä sekä turvallisuutta tilan käyttäjille. Valot syttyvät automaattisesti, kun tunnistin huomaa liikettä ja sammuvat, kun tiloista poistutaan. Valaisinten katkaisinta ei tarvitse koskea. Valot ovat päällä vain tarvittaessa ja energiatehokkaasti.

Vaihtoehtoja hygieenisempään valaistuksen ohjaukseen

INDOOR 180-R on kytkimen tilalle asennettava liiketunnistin, jossa on myös mikrofoni valaistuksen uudelleen sytyttämistä varten.

PD3N-1C-AP -tunnistin on kattoon asennettava liiketunnistin, joka sytyttää valot automaattisesti liikkeen havaittuaan.

PD3N-1C-AP -mikrotunnistin on vastaava kuin PD3N-1C, mutta siinä on myös mikrofoni valaistuksen uudelleen sytyttämistä varten.

Tiesitkö että PD3N-sarjan tunnistimissa on nollapistekytkentä, mikä pienentää valaisimien ottamaa käynnistysvirtaa ja pidentää tunnistimen kärjen elinikää?

Kysy lisää valaistuksen ohjauksen asiantuntijoiltamme!