Inkoon monitoimihallin nimi vaihtui – uusi nimi on Nylund Arena

04.02.2022

Nylund Arena

Nylund Group on lähtenyt tukemaan Inkoon monitoimiareenan toimintaa. Samalla areenan nimi on vaihtunut Nylund Arenaksi. Areena on rakennettu satojen talkoolaisten voimin ja otettiin käyttöön vuona 2011. Kymmenen vuoden aikana areenan aluetta on kehitetty merkittävästi.

– Nylundille on luontevaa lähteä tukemaan Inkoon halliyhdistyksen toimintaa. Halliprojekti on alusta alkaen ollut vaikuttava esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi määrätietoisella yhteistyöllä. Tarvitaan vain selkeä visio ja tahtoa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Rahoittajat ja tukijat ovat tottakai tärkeitä, mutta ennen kaikkea tarvitaan innokkaita ja asialle omistautuneita ihmisiä”, hehkuttaa Nylundin toimitusjohtaja Johan Karlsson.

Nylund Arena on Johan Karlssonin mukaan merkittävä asia sekä Inkoon kunnalle että lähiseudulle. Erinomaiset harrastusolosuhteet innostavat liikkumaan niin nuoria kuin vanhempia. Areena palvelee sekä inkoolaisia että ympäröivistä kunnista ja kaupungeista tulevia liikunnanharrastajia. Kävijöitä on vuosittain noin viisikymmentätuhatta.

Nylund Arena

Uudet Nylund Arena –kyltit on jo nostettu paikoilleen

Inkoon halliyhdistys on vienyt Areenan toimintaa alusta lähtien eteenpäin määrätietoisella otteella. Syksyllä 2015 aloitettiin varastorakennuksen sekä tekonurmikentän rakennustyöt. Täysikokoinen kansainväliset vaatimukset täyttävä tekonurmikenttä otettiin käyttöön keväällä 2016. Joulukuussa 2020 halliin avattiin Padel-kenttä.

Halliyhdistyksessä suunniteltiin ulkotekonurmen valaistuksen uusimista. Vanhat valaisimet vaativat liikaa huoltoa ja ne kuluttivat turhan paljon energiaa. Niissä oli myös manuaalinen ohjaus. Etsimme ekologisempaa ja etäohjattavaa LED-valaistusta. Löysimme silloin Nylundin ja yhdessä huomasimme, että meillähän voisi olla syvempääkin yhteistyötä, kertoo Clas Heerman Inkoon halliyhdistyksestä.

Inkoolaiset odottavat yhteistyöltä valoisia uudistuksia, parempaa näkyvyyttä sekä ulkokentällä pelaaville joukkueille ja tietenkin myös koko Nylund Arenalle. – Toivomme löytävämme Nylundin kanssa uusia ratkaisuja, joilla voimme ohjata koko alueen valaistusta optimaalisesti ja ympäristöystävällisesti, Clas jatkaa.

Uusi nimi otettiin käyttöön jo lokakuussa. Tarkoituksena on järjestää joku kiva tapahtuma nimenvaihdon ympärille, kunhan pandemia sallii ja kun ulkokentällä on uusi valaistus. Paikallisia asukkaita ja hallin kävijöitä nimenvaihdos on ilahduttanut. Ihmisiä on ilahduttanut se, että on löytynyt uusi pääsponsori, joka tukee ja mahdollistaa hallin toimintaa.

Nylund Arena

Nylund uusii Arenan valaistuksen vaiheittain

Nylund Arenalle nimensä lainaava uusi sponsori on 90 vuotta vanha perheyritys, joka tarjoaa ratkaisuja valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkoihin. Areenan uusi pääsponsori tuo valaistusalan asiantuntemuksensa areenaa hoitavan Inkoon halliyhdistyksen käyttöön. Valaistustekniikka on ottanut kymmenessä vuodessa hurjia kehitysloikkia, joten nyt on hyvä hetki tuoda areenan valaistus 2020-luvulle.

– Nylund modernisoi ja automatisoi areenan valaistuksen vaiheittain. Tavoitteena on entistä viihtyisämpi ja turvallisempi liikuntapaikka ja -ympäristö, joka palvelee hyvin käyttäjien tarpeita. Moderni valaistustekniikka lisää valon määrää huomattavasti ja vähentää samalla merkittävästi energiankulutusta. Ensimmäisenä on vuorossa tekonurmen valaistuksen uusiminen”, kertoo Johan Karlsson.

Inkoossa (Tykkitie 3) sijaitseva Nylund Arena tunnettiin aiemmin nimellä Aktia Areena.

Lisätietoja antavat:

Nylund
Johan Karlsson
Toimitusjohtaja
+358 10 217 0360

Ingå hallförening r.f. / Inkoon halliyhdistys r.y.
Clas Heerman
Ordförande / Puheenjohtaja
+358 50 38 78 423

Nylund on vuonna 1932 perustettu perheyritys Kirkkonummen Masalasta, joka tarjoaa ratkaisuja valaistukseen, valaistuksen ohjaukseen ja tietoverkkotarpeisiin. Nylund keskittyy energiatehokkaisiin, ympäristöystävällisiin ja pitkän elinkaaren tuotteisiin, ratkaisuihin ja palveluihin.

Kuvat: Nylund Arena