Mikko Tuominen: Luotettuun taloon voi itsekin tulla luottavaisin mielin

15.04.2021

Nylundin Länsi-Suomen alue sai uutta vahvistusta, kun Mikko Tuominen aloitti meillä työt myyntipäällikkönä. Mikko vastaa Nylundin asiakkuuksista alueellaan sekä valaistuksen, valaistuksen ohjauksen että tietoverkkojen osalta.

Kyselimme ”PianoMikon” kuulumisia heti tuoreeltaan.

Kuinka löysit meidät?
– Näin Facebookissa rekryilmoituksen ja ajattelin heti, että tämä voisi olla työsuhde, jonka solmimisesta hyötyisi niin työntekijä, työnantaja kuin asiakkaatkin. Tämä on paljon sanottu, mutta uskallan sen tässä tehdä. Laitoin saman tien viestiä tutulle Nylundilla. Hänen näkemyksensä asiasta oli sama kuin minun. Asiat ottivat tuulta alleen todella nopeasti, ja tässä sitä ollaan!

Mistä tulit?
– Viimeisin työni ennen Nylundia oli liiketoimintapäällikkönä Hella Lighting Finlandilla. Vastasin Salon tehtaalla valmistettujen valaisinten liiketoiminnasta (myynti, markkinointi ja jakelukanavayhteistyö) kokonaisuudessaan Suomessa, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Lisäksi minulla oli asiakkaita mm. Singaporessa, Etelä-Afrikassa ja Australiassa.

Mikä Nylundissa houkutteli?
– Tunnen Nylundin jo kymmenen vuoden ajalta. Hellalla meillä oli Nylundin kanssa paljon yhteistyötä eri projekteissa, samoin jo sitä ennen töissäni niin Studiotecillä kuin Rexelilläkin. Olen työskennellyt valaisinvalmistajan, sähkötukkurin sekä urakoitsijan rooleissa ja kokemus Nylundista on aina ollut hyvä.

Liiketoimintaympäristön asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit ovat aina arvostaneet Nylundia, sen huomaa kaikkien osapuolten asenteista. Luotettuun taloon voi itsekin tulla luottavaisin mielin.

Mitä uutta tuot taloon?
– En välttämättä tuo yhtään mitään uutta, mutta vahvistusta kyllä. Nylundilla on jo niin paljon syvää asiantuntemusta ja toimintamalli on niin asiakaslähtöinen kuin mitä se voi olla. Toki onhan minulla nyt vähintään kohtuullinen osaaminen valaistusasioissa ja suuri etuni on varmasti myös se, että minulla on kokemusta niin päämiehen, tukkurin kuin urakoitsijan rooleista.

Olen tehnyt paljon yhteistyötä tilaajien, arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Uskon, että ymmärrän kaikkien osapuolten intressit, olivat ne sitten tuotevalintaan, toteutustapaan tai puhtaasti rahaan liittyviä. Toivon osaltani vahvistavani Nylundin myyntiryhmää niin, että asiakkaamme pitävät meitä jatkossakin luotettuna kumppanina, saaden parhaan asiantuntemuksen ja palvelun.

Paljasta meille jotain harrastuksistasi?
– Minulla on vahva ammattimuusikkotausta, olen tehnyt lähes 3000 keikkaa pianistina ja kosketinsoittajana. Minulla on kotona hyvä flyygeli ja soitan edelleen käytännössä joka päivä ja myös keikkailen satunnaisesti. Lisäksi olen toiminut yli 10 vuotta Suomen Salibandyliiton akkreditoimana erotuomarina, ja nykyään saan tuomarointivastuuta jo varsin vaativissakin peleissä. Se on hyvää vastapainoa työlle ja henkisesti palauttavaa; minulla on tapana miettiä työasioita hiukan liikaakin ja pelikentällä et voi ajatella mitään muuta kuin peliä ja sitä hetkeä, muuten voi tosi nopeasti käydä tosi hullusti.

20 vuotta tien päällä (ensin 10 vuotta ammattimuusikkona ja sitten 10 vuotta myyntimiehenä) on huolehtinut siitä, että olen syönyt pizzaa ja makkaraperunaa vähintäänkin tarpeeksi. Kokkaan mielelläni kotona kaikessa rauhassa, erityisesti italialaista ja thaimaalaista, ja olen minä nyt huonompiakin ruokia syönyt kuin itse tekemäni.

Nörttipuoleni rakastaa erilaisia lauta- ja strategiapelejä, joten jos Catanin tai C&C: Red Alertin nettiversiossa vastaasi tulee pelaaja nimimerkillä PianoMikko, varaudu kovaan vastukseen!

Mikon yhteystiedot löydät täältä. Buukkaa hänet tapaamiseen ja testaa Mikon taitoja!