Nylundin uudet ammattilaiset apunasi valaistuksessa ja valaistuksen ohjauksessa

08.12.2021

Nylund sai syksyllä kaksi uutta huippuammattilaista, kun Anne Mäkelä ja Tommi Tegelsten liittyivät joukkoon. Molemmat ovat paluumuuttajia eli entisiä nylundlaisia ja tuovat vuosien varrella jalostuneen kokemuksensa takaisin Nylundin valaistusasiakkaiden käyttöön.

Anne Mäkelä

Anne Mäkelä aloitti lokakuun puolessa välissä 2021 sisävalaistuksen ja valaistuksen ohjauksen myyntipäällikkönä ja Tommi Tegelsten myyntipäällikkönä tuotealueenaan ulkovalaistus. Tästä jutusta selviää, mitä Anne ja Tommi ajattelevat ja kuinka he vastaavat suunnittelijoiden ja tilaajien enemmän ja vähemmän kiperiin valaistushaasteisiin.

Mistä tulit ja mikä toi sinut takaisin Nylundille?

Anne: Tulen Aura Lightilta, jossa olin kuusi vuotta. Välissä olin Onnisella vuoden ja sitä ennen Nylundilla.

Tommi: Kävin keräämässä kokemusta ja oppimassa kaupunki- ja ulkovalaistusta Fagerhultin ja Airamin ulkovalaistusyksiköiden myyntipäällikkönä vuosikymmenen ajan, kunnes palasin Nylundille. Tänä aikana Nylund on vahvistunut yrityksenä ja valaistusratkaisujen toimittajana hurjasti. Kiitos tästä kuuluu ammattitaitoiselle henkilöstölle sekä laadukkaille ja luotettaville toimittajakumppaneille.

Mikä on parasta siinä, mitä teet?

Anne: Parasta on, kun voin tarjota ideoita ja kuvailla asiakkaalle kaikkea, mitä meidän tuotteillamme saa aikaiseksi. Tehtäväni on helpottaa suunnittelijoiden työtä tarjoamalla heille ratkaisuja. Joskus tulee vastaan tilanne, että asiakkaalla on juuri nyt sellainen projekti, johon meidän tuotteemme sopivat erinomaisesti. Parasta on, kun voin tarjota vaihtoehdon, joka vastaa kaikkiin asiakasta askarruttaviin kysymyksiin. On hienoa huomata, että asiakas on usein yhtä innostunut tuotteista ja niiden ominaisuuksista kuin minäkin.

Tommi: Kyllä parasta on ilman muuta se, kun yhdessä tilaajan tai suunnittelijan kanssa lähes yhtäaikaisesti löydämme sen oikean valaistusratkaisun. Parhaus ulkovalaistusprojekteissa koostuu useista muuttujista ja niiden yhteensovittamisesta. Se tuo aina hyvän mielen, kun näkee valmiin valaistusprojektin, joka toimii tarkoituksenmukaisesti – sopusoinnussa ympäristön ja ihmisten kanssa.

Mistä innostut juuri nyt?

Anne: Tällä hetkellä innostun erityisesti uuden kumppanimme, saksalaisen Triluxin tuotteista. Laadukkaiden valaisimien eduista on ilo kiertää kertomassa suunnittelijoille. Triluxin verkkosivut ovat yhdet parhaista mitä olen nähnyt. Ensimmäinen kerta oli WAU-kokemus. Kuin olisin karkkikauppaan mennyt: laadukkaat, monipuoliset ja informatiiviset sivut, joilta löytyy laaja valikoima kaikkiin tarpeisiin ja vastauksia lähes kysymykseen kuin kysymykseen.

Tommi: Innostun uusista mahdollisuuksista, kun näen parhaat ratkaisut sieluni silmin. Ja se vain kasvaa, kun saan yhteistyökumppaninkin innostumaan. Tällä hetkellä inspiroidun mm. Focus-Lightingin ajattoman upeista valaistusratkaisuista kaupunki-, taajama- ja viheralueille. Focus-Lightingin ulkovalaisimet tarjoavat parhaat vaihtoehdot, kun haussa ovat pohjoismainen design, korkea laatu, tekninen suorituskyky, pitkä elinkaari ja kustannustehokkuus.

Mikä on haastavinta siinä mitä teet?

Anne: Kilpailu alalla on kovaa, joten vaatii usein taitoa löytää asiakkaalle oikean hintainen tuote. Onneksi on myös kohteita, joissa mennään laatu edellä. Rakennuttaja saattaa myös asettaa kohteelle paljon vaatimuksia, jotka pitää täyttää. Nylundin monipuolisen tuote- ja palveluvalikoiman ansiosta, löytyy onneksi yleensä useampikin ratkaisu, jota voin tarjota.

Tommi: Haastavin on tilanne, jossa asiakkaan todellinen tarve ei välttämättä mahdu sille varattuun budjettiin. Silloinkin vaihtoehtoja hyvään lopputulemaan voi olla lukuisia. Turhan usein tilaaja päätyy lyhytnäköiseen ratkaisuun ihmiskeskeisyyden, laadun, viihtyvyyden ja toimivuuden kustannuksella. Tehtäväni Nylundilla on toimia sanansaattajana ja valonkantajana. Haluan osaltani vaikuttaa positiivisesti ihmisiin, jotka suunnittelevat, rakentavat ja valaisevat ympäristöjämme entistä viihtyisämmiksi ja turvallisemmiksi.

Miksi asiakkaan kannattaa valita juuri Nylund?

Anne: Emme tarjoa vain valaisinta tai tunnistinta, vaan meiltä saa myös taustatuen. Asiakkailta tulee usein vaikeitakin kysymyksiä. Haluan antaa niihin aina mahdollisimman nopean ja kattavan vastauksen. Tässä on suuri etu siitä, että Nylundilla on niin vahva asiantuntemus ja laaja tekninen osaaminen sekä valaistuksessa että valaistuksen ohjauksessa.

Tommi: Haemme aina optimaalista, asiakkaalle kokonaistaloudellisinta ja toimivinta valaistusratkaisua. Unohtamatta kuitenkaan valaistuksen perimmäistä tarkoitusta; valoa ihmisille, häikäisemättä, ihmistä, arkkitehtuuria ja ympäristöä kunnioittaen. Olemme asiakkaan tukena alusta loppuun saakka, niin myötä- kuin vastamäessäkin.