Valaistuksen ohjaus kiinnosti Sähkö Tele Valo AV 2018 -messuilla

13.02.2018

Ainutlaatuinen ”Jyväskylän henki” on koonnut yhteen sähköalan toimijat Jyväskylän Sähkömessuille jo vuodesta 1982. Kolmen messupäivän aikana Jyväskylän Paviljongissa vieraili 14.147 kävijää. Kansainvälinen tapahtuma houkutteli kävijöitä eri puolilta Suomea ja ulkomailtakin. Sähkö Tele Valo AV 2018 oli jälleen kerran hyvä paikka tavata yhteistyökumppaneita ja asiakkaita, sekä verkostoitua alan opiskelijoiden kanssa.

Tyylikkäät Focus Lightingin valaisimet pysäyttivät suunnittelijat

”Valaistuksen ohjauksen järjestelmät ja Nylundin portfolion monipuolisuus yllättivät positiivisesti monet messukävijät. Ständillämme vierailleet lukuisat suunnittelijat kehuivat erityisesti tanskalaisen Focus Lightingin valaisimia, joita pidettiin tyylikkäinä ja kiinnostavina”, pohtii Aku Bragge messufiiliksiä tuoreeltaan. ”Valaisinnostin ja B.E.G. Luxomatin valaiseva tunnistin PD2N-M-1C-LED herättivät myös mielenkiintoa”, Aku jatkaa.

Kuva: Focus Lighting

Valaistuksen automatisointi kasvussa

Nylundin mukana messuilla oli valaistuksen ohjauksen puolelta ensimmäistä kertaa mukana mm. B.E.G. Luxomatin DALISYS-tuotteet, sekä Eatonin iLight– ja ISTL:n iDrive-tuotteet. ”Asiakkaat löysivät helposti juteltavaa erityisesti valaistuksen ohjauksesta, jonka suosio on vahvassa nousussa”, pohtii Nylundin Johan Karlsson. ”Oli hauska saada ständillemme myös opiskelijoita vieraaksi opiskelijoiden messupolun kautta”.

Kuva: B.E.G. Luxomatin valaiseva tunnistin PD2N-M-1C-LED

Valaistuksen ohjauksella viihtyisyyttä ja turvallisuutta

Valaistuksen automatisoinnissa energiansäästöä pidetään lähes itsestäänselvyytenä. Messuilla pohdittiin etenkin sitä, kuinka valaistuksen ohjauksella nostetaan käyttöympäristön viihtyvyyttä ja turvallisuutta. Energiansäästön lisäksi ohjaus pidentää myös valaisimen elinikää, koska valot eivät ole turhaan päällä. Näin investointi kestää pidempään.

Teollisuuden kaapelit ja liittimet

Teollisuustuotteistamme erityisesti liittimet ja kaapelit tuntuivat kiinnostavan osastomme kävijöitä. ”Uusi FICX-jatkoliitinperhe ja Belden-kaapelit olivat tämän vuoden ”hot topic” Nylundin osastolla”, kertoo Ari Joensuu.

Katso messujen fiilisvideo täältä. Kohdasta 0:15 löydät Nylundin osaston ja Aku Braggen.
Lue messujärjestäjän tiedote messuista tästä.

Tsekkaa myös Ari Joensuun ja Aku Braggen haastattelut messuilta!