Vuoden valaistuskohde 2017-kilpailun voittajat paljastettiin NSS ry:n asiantuntijaseminaarissa

13.11.2017

Suomen sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen yhdistys NSS ry järjesti marraskuun alussa asiantuntijaseminaarin, jossa puheenvuorojen ja tuotenäyttelyjen lisäksi paljastettiin Vuoden valaistuskohde 2017 -kilpailun voittajat.

Länsi-Pasilan VALO-talossa pidettyyn seminaariin oli kokoontunut nelisenkymmentä sähkösuunnittelijaa ja valaistusasiantuntijaa. Nylund Group ja seitsemän muuta toimittajaa olivat rakentaneet tuotenäyttelyt iltapäivän tapahtumarasteja varten. Esillä oli Luxomatin uusi DALI-järjestelmä, KNX-tunnistimia, sekä Prachtin Tubis- ja Apollo-valaisimet, jotka soveltuvat erinomaisesti elintarviketeollisuuteen. Esillä oli myös Willy Meyerin valonheittimiä. Tietoverkkopuolella esillä oli R&M HealthLinen antibakteeriset datarasiat ja laitekaapelit sairaalaympäristöön, Infralanin tietoverkkotuotteet, sekä Beldenin Ethernet-kaapelivalikoima.

Aamupäivän asiantuntijaesitelmien jälkeen Suomen Valoteknillinen Seura ry:n tuomariston puheenjohtaja Tapio Kallasjoki julkaisi Vuoden valaistuskohde 2017 -kilpailun voittajat. Vuoden valaistuskohde 2017 -sisävalaistussarjan voittaja oli Helsingin Länsiterminaali 2. Valaistuksen suunnittelivat Sanna Forsman ja Matti Syrjälä Granlund Oy:stä.

Vuoden valaistuskohde 2017 -ulkovalaistussarjan voittaja oli Muuramen kirkko. Ulkovalaistuksen suunnittelivat Mikko Pekonen ja Ari Peltola, Sweco Talotekniikka Oy:stä.

”Kirkon julkisivuvalaistuksessa on käytetty muun muassa tarkkarajaisia projektoriheittimiä, joilla valo saadaan kohdistettua tarkasti suunniteltuihin kohtiin. Tällä tavalla saimme poistettua ympäristöön karkaavan valon kokonaan”, Mikko Pekonen kuvailee projektia.

Muuramen kirkon katolla oleva risti on valaistu kahdella Nylund Group:in toimittamalla Meyer Superlight Nano valonheittimellä. Kunniamaininnan sai myös Kuusamon Kirkkosaaren ja Kelarannan valaistus.

Kysy lisää:
Robert Ek, Nylund Group
robert.ek@nylund.fi
+358 10 217 0334

Tuomariston puheenjohtaja Tapio Kallasjoki julkaisi voittajat

Tuomariston puheenjohtaja Tapio Kallasjoki julkaisi voittajat

 

Mikko Pekonen ja Ari Peltola, Sweco Talotekniikka Oy

Mikko Pekonen ja Ari Peltola, Sweco Talotekniikka Oy

 

Messuständi

 

Voittajat Nylundin ständillä.

Voittajat Nylundin ständillä.