Flamingo Span pukuhuoneet saivat uuden valaistuksen ohjauksen

14.01.2019

Pukuhuoneen valaistus

Flamingo Span pukuhuoneen valaistusSuomen suosituimpiin kylpylöihin kuuluvan Flamingo Span pukuhuoneet ja vastaanottotilat remontoitiin loppuvuoden aikana. Uudistuksen myötä myös pukuhuoneiden valaistus sai modernin ohjauksen. Nylund toimitti kohteeseen Eaton iLightin tuotteita. Valaistuksen ohjauksen asiantuntijamme Aku Bragge oli mukana toteuttamassa kohteen valaistuksen ohjausta.

Flamingo Span alueen valaistusta on kylpylän perustamisesta alkaen ohjattu Eaton iLightin laitteilla. Remontin myötä valaistuksen ohjausta päivitettiin DALI-himmennettävien valaisimien ohjaukseen sopivaksi. Tilojen automaatioastetta nostettiin 100 %:iin, joka mahdollistaa muuttuvat valaistusolosuhteet esimerkiksi tapahtumissa ja vuorokauden eri käyttötunteina. Valaistuksen ylläpidon sujuvuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota ohjausjärjestelmän määrittelyvaiheessa.

Tilojen valaistuksen suunnittelussa huomioitiin uima-asuissa liikkuvat ihmiset

Pukeutumistilojen käyttäjien tarpeisiin varauduttiin vuorokauden aikaan mukautuvilla automaattisilla sensorien ohjausprofiileilla. Aamulla valaistus sytytetään pohjavalotasolle ja liikkeestä sitä kirkastetaan. Aukioloaikana aktiiviset alueet ovat tarkkaan harkitulla valotasolla. Valot himmenevät hillitysti, jos alueella ei havaita liikettä. Illalla tilojen sulkeuduttua valaistus himmenee ja kirkastuu automaattisesti tilojen käytön mukaisesti. Kun tiloja siivotaan yöllä, valaistus ohjautuu liikettä havaitessaan täydelle valotasolle. Vanhojen kosketusnäyttöjen käyttöliittymät päivitettiin myös vastaamaan uusia valaistusryhmiä ja valaistustilanteita. Flamingo Span henkilöstön kanssa pohdittiin myös sitä, millainen valo sopii parhaiten tilaan, jossa ihmiset liikkuvat uima-asut päällä. Tässä onnistuttiin asiakkaan mielestä erittäin hyvin.

Haastavassa projektissa olivat mukana vantaalainen TakuuSähkö Oy sähköasennuksien osalta, sekä Granlund Oy, joka vastasi projektinjohdosta, sähkösuunnittelusta, valaistussuunnittelusta ja ohjausjärjestelmän määrittelystä. Valaistuksen ohjauksen ohjelmoinnin suoritti Aku Bragge Nylundilta.

”Lopputulos oli hyvin onnistunut johtuen mm. DALI-himmentimien suuresta kanavamäärästä. Näin saatiin komponenttimäärä pidettyä vähäisenä, mutta ohjauksien määrä suurena. Kolmella DALI-himmentimellä saatiin toteutettua yhteensä 36 erilaista ryhmäohjausta”, kuvailee projektin lopputulosta valaistuksen projektipäällikkö Jukka Huttunen Granlundilta. ”Yhteistyö Nylundin kanssa toimi hyvin. Saimme vastauksia teknisiin kysymyksiimme nopeasti huolimatta siitä, että niitä haluttiin keskellä parasta kesälomakautta. Haasteita aiheutti myös se, että kylpylä avattiin asiakkaille ennen kuin ohjelmointivaihetta päästiin aloittamaan. Lopulta ohjelmointi ja käyttöönotto suoritettiin sujuvasti yöaikaan asiakkaita häiritsemättä”, Jukka jatkaa.

Kohteessa käytetyt valaistuksen ohjauksen komponentit:

SCMD4 DALI2-reititin
SCMH1200 12-kanavainen DALI broadcast-himmennin
MTS12 multimaster DALI-tunnistin

Kysy lisää valaistuksen ohjauksesta. Autamme mielellämme valitsemaan ja ohjelmoimaan oikeat tuotteet kohteeseesi.


Aku Bragge
Tuotepäällikkö
Valaistuksen ohjaus
+358 10 217 0321
aku.bragge@nylund.fi