Ilman ja pintojen desinfiointi UVC-valolla

19.05.2020

UVC tilojen desinfiointi

UVC-valolla tapahtuva desinfiointi tuhoaa mikrobien DNA-ketjut ja tappaa tilasta bakteerit. Säteily tuhoaa valaistulta alueelta bakteerit, virukset, homeet, sienet ja kaikki muut mikro-organismit. DNA-ketjun tuhouduttua mikrobit kuolevat, eivätkä pysty lisääntymään.

UVC-valo on turvallinen erilaisille materiaaleille ja laitteille. UVC-säteily tuhoaa mikrobit vain niiltä pinnoilta, joihin UVC-valo osuu. Suora UVC-säteily on haitallista ihmisille, erityisesti silmille ja iholle. Siksi on huolehdittava siitä, että tilassa ei ole ketään silloin, kun suora UVC-desifiointivalaistus on käynnissä.

Valikoimastamme löytyy myös laitteisto, joka kykenee puhdistamaan tilassa olevan ilman. AIRSTREAM-laite kierrättää ilman sisäänsä ja eliminoi UVC-valon avulla bakteerit ilmasta. AIRSTREAM-laitteen teknologia on suljettu ja tätä valaisinta voidaan käyttää myös silloin, kun tilassa oleskellaan.

airstream uvc

Airstream UV-C

AIRSTREAM UVC -valaisin puhdistaa mikrobit ilmasta. Tämä valaisin voi olla käytössä myös silloin, kun tilassa oleskellaan. Valaisimessa on suljettu desinfektiokammio ja tuulettimet, jotka liikuttavat ilmaa valaisimen läpi. Valo ei kohdistu tilassa oleskeleviin ihmisiin.

Lue lisää täältä.

Universal UVC

Universal UV-C

Kattoonasennettava (uppo- tai pinta-asennus) UVC-valoa tuottava Luxionan valaisin, joka täyttää ISO 13485 – Design Certificate and Making Lighting Fittings for Medical Use -vaatimukset. Valaisin on varustettu TC-L -valonlähteillä ja se on tarkoitettu toimistojen ja laboratorioiden desinfioimiseen.

Lue lisää täältä.

Oktan UVC

Oktan UV-C

Seinään tai liikuteltavaan telineeseen asennettava UVC-valoa tuottava valaisin, joka suositellaan käytettäväksi tiloissa, joissa kiinteiden valaisimien asennus ei ole mahdollista. Valaisin on valmistettu Luxionan tehtaassa. Valaisin täyttää ISO 13485 – design certificate and making lighting fittings for medical use -vaatimukset.

Lue lisää täältä.

Agaline UVC

Agaline N UV-C

Kattoonasennettava tai seinään kiinteästi asennettava UVC-valoa tuottava valaisin, joka on valmistettu Luxionan tehtaassa. Valaisin täyttää ISO 13485 – Design Certificate and Making Lighting Fittings for Medical Use -vaatimukset. Valaisin on varustettu T8-valonlähteillä ja se on tarkoitettu toimistojen ja laboratorioiden desinfioimiseen.

Lue lisää tuotesivuiltamme.

Katso CIE:n video UVC-desinfioinnista

CIE on tehnyt varsin kiinnostavan videon UVC-desinfioinnista ja siitä, miten sitä pitäisi käyttää. CIE korostaa, että suora UVC-säteily on vaarallista silmille ja iholle. Suljetut järjestelmät ovat puolestaan turvallisia, koska UVC-valo ei pääse ulos suljetusta kotelosta. Katso video täältä.

Kysy lisää: niclas.nylund@nylund.fi