Orionin uudelle lääketehtaalle suojattu tietoverkko

Kun Saloon Nokian matkapuhelintehtaan entisiin tiloihin toteutettiin Orionin uusi lääketehdas, valittiin kohteen tietoverkoksi Nylundin toimittama suojattu INFRALAN-yleiskaapelointiratkaisu.

Projektin tiedot

Vuosi
2013
Paikkakunta
Salo

Vaativaan tuotantoympäristöön edellytetään tietoverkoltakin laatua ja luotettavuutta. Nylund toimitti uuteen lääketehtaaseen INFRALANin Luokka EA, Cat6yleiskaapelointijärjestelmän lisäksi myös laitekaapit.

Hyvä hinta-laatusuhde ratkaisi

Kohteen sähköurakoitsijana toimineen Are Oy:n projektipäällikkö Ismo Tuomisen mukaan kohteeseen valittiin INFRALAN-yleiskaapelointijärjestelmä sen hyvän hinta-laatusuhteen takia.

– Toki valintaan vaikutti osaltaan myös se, että olemme tehneet yhteistyötä Nylundin kanssa aiemminkin ja kokemukset ovat olleet hyviä. Laatu on meille tärkeää ja aiemmista kohteista Nylundin R&M Freenet -yleiskaapelointijärjestelmä oli meille tuttu. Odotuksemme täyttyivät nytkin hyvin, sillä toimitukset sujuivat sovitussa aikataulussa ja Nylundin Kari Vesteriseltä saamamme palvelu on ollut äärettömän hyvää. Kun mittausten jälkeen vielä todettiin, että kaikki arvot ovat kohdallaan, olemme toki tyytyväisiä, kertoo Tuominen.

Orion Oyj:n puolelta projektista vastanneen valvoja Mikko Kärnän mukaan ehdoton edellytys oli, että kohteeseen valitaan suojattu Cat6A tietoverkko pölysuojattuine rasioineen.

– Suunnittelijana toiminut Asitek Oy suunnitteli verkon ja kun urakoitsija ehdotti INFRALANia, hyväksyimme ehdotuksen. Kaikki sujui hienosti meidän näkökulmastamme, toteaa Kärnä tyytyväisenä.

Tehdas tuo lisää työpaikkoja

Uuden lääketehtaan avaaminen Suomeen ei ole joka vuosikymmenellä tapahtuva ilmiö. Uusi lääketehdas tuo kaupunkiin yli 100 työpaikkaa. Saloon avattu uusi lääketehdas on Orionin tärkeimpiä investointeja vuonna 2014. Lisääntyneen kysynnän ja kasvaneiden tuotemäärien vuoksi Orion keskittää Saloon logistiikkatoimintonsa sekä valtaosan tablettipakkaamisesta.

Varasto- ja logistiikkatoiminnot Orion aloitti Salossa jo kesällä 2013, ja ensimmäiset tablettipakkauslinjat käynnistettiin helmikuun lopussa. Täydessä toiminnassa tehdas on kuluvan vuoden loppupuolella.

Orion on keskittänyt kaiken oman lääketuotantonsa Suomeen, ja sillä on koko lääketutkimuksen ja -kehityksen ketju kotimaassa työllistäen yli 500 henkeä erilaisissa T&K-tehtävissä. Orion käyttiviime vuonna yli 100 miljoonaa euroa lääkekehitykseen.

 

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Kari Vesterinen

Myyntipäällikkö
Tietoverkot, projektimyynti
Urakoitsijat
Tuotevastuu: Infralan-tietoverkkotuotteet

Alue: Koko Suomi