Tampellan talo

Tammerkosken yläjuoksun itärannassa sijaitseva Tampellan entinen tehdasmiljöö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja ainutlaatuinen alue.  Tehdastoimintaa ei alueella enää ole, mutta vanhat punatiilirakennukset ovat paikallaan uuskäytössä.

Projektin tiedot

Valaistussuunnittelija

Valoa design Oy

Paikkakunta
Tampere

Tampellan talo on Tampereen tutuin maamerkki

Suoraan koskesta nouseva Tampellan talo on muovautunut uuteen käyttöön Pohjola Sairaalaksi. Talo ja sen katolle äskettäin palautettu vanha Tampella-kyltti ovat tuttuja maamerkkejä Tammerkoskea ylittäessä. Tampellan vanhalla tehdasalueella toimii myös mm. Vapriikki-museokeskus Pirkanmaan käräjäoikeus sekä ravintoloita, tuoden alueelle paljon kulkijoita. Aivan vieressä kulkee myös yksi Tampereen ydinkeskustan pääväylistä, vilkkaasti liikennöity Satakunnankatu.

Valaistuksen haluttiin toimivan eri tavalla eri tilanteissa

Nylund toimitti valaisimia ja valaistuksen ohjauslaitteita Tampellan talon julkisivuvalaistukseen. Kohteessa on käytetty mm. Meyer Lightingin Ecoline-valaisimia sekä Expolux– ja Superlight Nano -valaisimia. Osa valaisimista tässä kohteessa DALI-säädettäviä, joten tilaaja voi toteuttaa halutessaan erilaisia valaistustilanteita.

Vanhassa kaupunkikulttuurimaisemassa on kiinnitettävä huomiota valaistuksen sopivuuteen ja laitteiden huomaamattomuuteen. Samalla on tärkeää, että nykyaikaiset standardit täyttyvät ja alueella on riittävästi valoa turvalliseen liikkumiseen. Vieressä virtaavan kosken liike heijastuu kauniisti talon seinustaan ja kokonaisuus on harmoninen kaikkina vuodenaikoina.

Lue lisää monipuolisista ratkaisuistamme julkisivuvalaistukseen. Meiltä löytyy sopivat tuotteet kaikkiin ympäristöihin ja eri ikäisiin rakennuksiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti