Yksittäiset toimistohuoneet

Tila

Yksittäinen toimistohuone tai pieni kokoustila, jossa valaistusta halutaan ohjata läsnäolon mukaan. Valaistusta halutaan ohjata päivänvalon mukaan. Lisäksi pitää olla mahdollisuus manuaalisesti ohjata valaistusta painonapista.

Valaisimet

Tässä esimerkissä käytetään LED valaisimia.

Tunnistimen sijoitus

  • Tunnistin tulee sijoittaa siten, että se näkee hyvin istuvan työn. PD2 tunnistin kykenee näkemään istuvaa työtä Ø4 m alueella, 2,5 m asennuskorkeudella.
  • Jos tilassa on valaisin, jossa on voimakas ylävalo-osuus, tunnistin olisi sijoitettava sivuun valaisimesta tulevasta ylävalosta. Muutoin luonnonvalon mittaus ja vakiovalosäätö (DIM ja DALI mallit) saattavat häiriintyä.
  • Isomassa toimistossa master tunnistimeen voidaan liittää orjatunnistimen laajentamaan valvonta-aluetta.

Ohjausjärjestelmä

  • PD2-M-1C tunnistin ohjaa valaistusta päälle ja pois. Valaistusta on mahdollista ohjata tunnistimeen liitetystä painonapista päälle ja pois.
  • PD2-M-2C tunnistin ohjaa valaistusta päälle ja pois. Lisäksi tunnistimessa on toinen kärki, jolla voidaan ohjata esimerkiksi ilmastointia.
  • PD2-M-DIM tunnistin ohjaa 1-10V valaisimia. Tunnistimessa on läsnäolo-ohjaus, vakiovalosäätö ja käytävätoiminto. Valaistusta on mahdollista ohjata tunnistimeen liitetystä painonapista päälle/himmennä/pois.
  • PD2-M-DALI/DSI tunnistin ohjaa DALI/DSI valaisimia. Tunnistimessa on läsnäolo-ohjaus, vakiovalosäätö ja käytävätoiminto. Valaistusta on mahdollista ohjata tunnistimeen liitetystä painonapista päälle/himmennä/pois.
  • PD2-M-DALI/DSI-1C-FP tunnistin ohjaa DALI/DSI valaisimia. Tunnistimessa on läsnäolo-ohjaus, vakiovalosäätö ja käytävätoiminto. Valaistusta on mahdollista ohjata tunnistimeen liitetystä painonapista päälle/himmennä/pois. Tunnistimessa on lisäksi -1C relekärki jolla voidaan ohjata esimerkiksi yhtä valaisinryhmää päälle ja pois. Myös -1C relekärkeen voidaan liittää painonapin, josta käyttäjä itse voi ohjata tätä valaistusryhmää päälle ja pois. Tähän tunnistimeen voidaan siis liittää kaksi painonappia. Tunnistin on saatavana vain uppoasennettavana alaslaskettuihin kattoihin.