Toimenpidehuoneen kaapelointi – ylijännitesuojaus

02.12.2021

R&M toimenpidehuoneen kaapelointi

Hoitotoimenpiteessä olevat potilaat tarvitsevat erityistä hoitoa ja suojaa. R&MsafeLine-tuotteet eristävät datalinjoja sähköisesti ja suojaavat henkilöstöä sekä laitteita haitallisilta ylijännitteiltä.

Hoitohuoneiden erityisvaatimukset kaapeloinnille

Hoidossa olevat potilaat tarvitsevat poikkeuksellista huolenpitoa niin leikkaussalissa, hoitohuoneessa, tietokonetomografiassa kuin tehohoidossa. Näissä potilashoitoympäristöissä on erityisiä suoja- ja turvallisuusvaatimuksia.

Kansainvälinen IEC 60601-1-1 -standardi (huoneluokka II) edellyttää lääketieteellisten laitteiden galvaanista erottamista tietoverkosta potilaiden ja henkilöstön suojaamiseksi ylijännitteeltä sekä laitteiden luotettavan toiminnan varmistamiseksi.

R&MsafeLine-galvaaninen erotin – paras mahdollinen suoja ylijännitepiikeiltä

R&M:n huoltoa kaipaamaton R&MsafeLine erotin R802145 tarjoaa galvaanisen erotuksen datarasiassa. Näin mahdollinen indusoitunut energia (esim. sähköinen häiriö) ei siirry datakaapelin kautta lääkintälaitteeseen liitettyyn potilaaseen. Galvaanisen erottimen ansiosta vältytään kalliilta laiteratkaisuilta ja lisätään tiedonsiirron luotettavuutta.

R&MsafeLine erotin R802145 on laiteriippumaton, standardien mukainen, eikä vaadi ohjelmistoa tai virtalähdetta. Erotin on yhteensopiva kaikkien RMfreenet -sarjan datarasia tuotteiden kanssa. Asennus vaatii vain muutaman yksinkertaisen työvaiheen. Siirtokapasiteetti on luokasta riippuen jopa 1000 Mbit/s. Dielektrinen lujuus (läpilyöntilujuus) on 4 KV AC. Tämä tarkoittaa, että potilailla ja lääketieteellisellä tekniikalla on paras mahdollinen suoja maasilmukkavirroilta ja ylijännitepiikeiltä.

Vaativien kohteiden kaapelointiratkaisut

Myös klinikka-alueet, joissa olosuhteet ovat vaativat ja kosteat esimerkiksi lisääntyneiden puhdistusvaatimusten vuoksi, voidaan liittää verkkoon luotettavasti käyttämällä R&M:n IP54- ja IP67-suojausluokkien ratkaisuja. Tällaisia alueita ovat laboratoriot ja leikkaussalit, avohoito-osastot, kaasujen, nesteiden ja kylmäaineiden syöttöasemat tai ulkotilat.

Lue lisää: Potilashuoneen kaapelointi antimikrobisesti

Tutustu toimenpidehuoneen kaapelointituotteisiin

Lähde, Source: https://www.rdm.com/solutions/local-area-network/healthcare-cabling/treatment-room-cabling/