Kytkennät, asetukset ja asennuskäytännöt tulivat tutuiksi Luxomat-koulutuspäivänä

27.11.2019

Luxomat jälleenmyyjä Nylund

B.E.G. Luxomatin valaistuksen ohjauksen koulutus veti tuvan täyteen lokakuussa. Tuotteet tulivat tutuiksi ja osallistujat tunsivat, että pääsevät soveltamaan oppimaansa heti omaan työhönsä.

Palautteen perusteella syvällisempi tieto tunnistimista, koulutuksesta saadut vinkit ja hyväksi todetut asennus- ja ohjelmointikäytännöt olivat arvokasta tietoa osallistuneille.

Kouluttajina toimivat Nylundin Aku Bragge ja Heidi Nordström. Koulutuksen teoriaosuudessa tutustuttiin tyypillisimpiin Luxomatin sisä- ja ulkotunnistimiin, kytkentöihin, asetuksiin ja käyttöympäristöihin. Tämän jälkeen opittua tietoa hyödynnettiin käytännön harjoituksissa.

Luxomat koulutus Suomi

Käytännönläheistä oppia asennuksiin

Kaikkia osallistavassa käytännön osiossa oli neljä tehtäväpistettä. Yhdessä perehdyttiin tunnistimien asennukseen korkeampaa tiiveysluokkaa edellyttävissä tiloissa, kuten parkkihalleissa. Muut kolme osaa liittyivät DALI-tunnistimien ohjelmointiin ja asetuksiin.

PD4-M-HCL -osiossa tehtiin sirkadiaanista ohjausprofiilia noudattava värilämpötilaa vaihtava valaistus. PD2-M-DALI/DSI osiossa ohjelmoitiin tunnistin ohjaamaan valaistusta neuvotteluhuonekäytössä ja erillisessä toimistohuoneessa.

Human Centric Lightingissa kiinnosti järjestelmän helppous ja sen hieno automaatio. Järjestelmä on avoin eri valmistajien valaisimille, mikä saa kiitosta monesta suunnasta. Uskomme että PD4-M-HCL:n avulla toteutettu sirkadiaaninen valaistuskonsepti tulee yleistymään, kunhan valaisinmalleja tulee enemmän saataville, Aku Bragge kertoo.

PD4-M-TRIO-2DALI -osiossa perehdyttiin tunnistimen asetuksiin ja tehtiin luokkahuonekäytön asetukset tunnistimeen. Lisäksi tutustuttiin uusiin tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin yhtenä esimerkkinä kompakti ohjelmoitava monihuonejärjestelmä DALI LINK.

Luxomat koulutus Suomi

Nylundilta tekniselle tuelle oma soittorinki

– Keskusteluissa Luxomat-tuotteiden laatu ja toimintavarmuus nousee aina ensimmäisenä esille. Moni oli myös ollut yhteydessä meidän tekniseen tukeemme ja saanut ongelmat ratkaistua suoraan työmaalla. Markkinajohtajan asemassa haluamme parantaa palveluamme ja taata hyvän ja laadukkaan tuen asiakkaillemme, Aku Bragge toteaa.

– Olemme hiljattain perustaneet tekniselle tuelle oman soittoringin, joka helpottaa yhteyden ottamista teknisissä ongelmatilanteissa. Kokemuksemme mukaan digitalisaatio ei poista henkilökohtaisen palvelun tarvetta, päinvastoin, asiantuntijuuden tarve tuntuu vain kasvavan.

Kysytyimmät tuotteet hyvin saatavilla

– Järjestelmällisen työn tuloksena B.E.G. ja erityisesti Luxomat-brändi tunnetaan varsin hyvin. Meillä on pitkä yhteistyö jakeluverkostomme kanssa, jonka ansiosta laitteemme ovat hyvin saatavilla ja edustettuna ympäri Suomea, Aku Bragge iloitsee.

– Tuotevalikoima on laaja. Valikoimastamme löytyy melkein jokaiseen tilatyyppiin sopiva malli. Toisaalta avullamme oikeiden tuotteiden valintaan ja valaistusjärjestelmän toteutukseen saa tukea ja varmistusta. Kysytyimmät tuotteet ovat hyvin saatavilla, lyhyellä toimitusajalla.

Pidennetty tuotetakuu

Koulutukseen osallistujia muistutettiin myös pidennetystä tuotetakuusta, jonka voi tehdä helposti Nylundin kotisivuilla.

– Saimme myös rohkaisua monipuolisemman ohjausjärjestelmäkoulutuksen pitämiselle. Tämän aikataulu ja rakenne ovat meillä seuraavaksi pohdinnan alla, Aku Bragge kertoo.

Luxomat Akatemia 1.0 -koulutus järjestettiin Nylundin tiloissa Kirkkonummella lokakuussa 2019.