Pikku Kakkosen puisto

Lasten leikkialueet hiljenevät usein pimeän tullen, jos ainoa valaistus tulee läheisistä katuvaloista. Suomessa kaamosaika vähentää ihan turhaan leikkipuistojen käyttöaikaa. Leikkipuiston ei tarvitse olla vain päiväsaikainen ajanviete lapsiperheille.

Tamperelainen Pikku Kakkosen puisto sai vuonna 2013 uuden valaistuksen. Koskipuistossa sijaitsevaan leikkipuistoon luotiin metsä Meyerin Gobo -heittimillä toteutetuilla projisoinneilla.  Valaistuksen on suunnitellut tamperelainen Valoa Design. Valaistus toteutettiin hillitysti, mutta lasten mielikuvitusta ruokkivaksi: valot ja varjot vuorottelevat tekonurmialustalla.  Tavoitteena oli lisätä leikkipuiston viihtyisyyttä ja luoda puistoon tunnelmaa myös pimeän vuodenajan ajaksi. Puisto onkin kaupungin suosituin leikkipaikka ja viime vuosina se on ollut myös tunnettu Pokemon Go! -pelaajien kokoontumispaikkana.

Lue lisää monipuolisista ratkaisuistamme ulkovalaistukseen. Meiltä saat sopivat tuotteet kaikenlaisiin ympäristöihin ja eri ikäisille käyttäjille.

Tiedustelut Niclas Nylundilta.

Kuvat: Arto Heiskanen / Whitenight

Lue lisää valaistusratkaisuistamme