Kohdevalaistus ohjaa katseen taideteokseen

Tarinallinen tilataideteos on Tapiolan metroaseman pyöräparkin erikoisuus. Ympäri seiniä ja pylväitä levittäytyvä suuri tilataideteos valaistaan erityisellä korostusvalaistuksella.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Ramboll

Valaistussuunnittelija

Ramboll Valostudio

Arkkitehti

arkkitehtitoimisto SARC Architects

Vuosi
2020
Paikkakunta
Espoo

Pyöräparkin värikkään ja mittavan taideteoksen on suunnitellut graafikko Seela Petra. Aiheeltaan taideteos linkittyy Tapiolan maineikkaaseen puutarhakaupunkiin.

Taideteos koostuu mm. lukuisista hyväntuulisista eläin- ja ihmishahmoista. Hahmoja on yhteensä 69. Niihin on suunnattu kohdevalaistus, jonka ansiosta kuvia voi lukea kuin tarinaa.

Ilman kohdevalaistusta moni mielenkiintoinen hahmo ja yksityiskohta jäisi huomiotta ja hukkuisi taustaan. Taideteoksen valaistuksen suunnittelusta vastasi Rambollin valaistussuunnittelijat, jonka kanssa Seela Petra oli valitsemassa valaisimia.

Kokeilujen jälkeen valonheittimeksi valikoitui Meyerin Superlight Nano 4. Se on suunniteltu julkisivujen, arkkitehtonisten yksityiskohtien ja muistomerkkien korostusvalaistukseen.

Seela Petra kertoo olevansa erittäin tyytyväinen tehtyyn valaisinratkaisuun ja valaistuksen suunnitteluun kokonaisuudessaan.

Superlight Nano 4:n etu on pieni koko, teho sekä laaja optiikkavalikoima. Valovoimaa riittää reippaasti, mutta itse valaisin ei varasta huomiota. Pyöräparkin valaistuksessa käytössä on leveä 66°-optiikka. Superlight Nano 4:een on saatavana laaja valikoiman lisävarusteita häikäisysuojista kiinnikkeisiin. Valaisin on asennettavissa niin kattoon, seinään, pylvääseen kuin maahan.

Tapiolan metroaseman yhteyteen tehty pyöräparkki otettiin käyttöön syksyllä 2019. Yli 400 pyörän parkista on käynti niin metroasemalle, bussiterminaaliin kuin kauppakeskus Ainoaan.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti