Joensuun Sirkkalan silta uudessa valossa

Sirkkalan silta on vuonna 2017 saanut uuden valaistuksen sopivasti kaamosajan keskelle. Öisessä Joensuussa Sirkkalan valot johdattavat reitille Pielisjoen yli keskustasta rautatieasemalle, valaisten myös rantaviivaa kauniisti.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Ramboll

Valaistussuunnittelija

Ramboll

Sähköurakoitsija

Empower Oy

Vuosi
2017
Paikkakunta
Joensuu

Sirkkalan nostosilta valmistui kaksi vuotta sitten. Silta ylitetään kymmeniä tuhansia kertoja kuukaudessa, niin jalan, pyöräillen kuin autoilla. Lähes 160-metrisen maamerkin valaistus yhdistää käytännöllisyyden valotaiteeseen, joka loistaa pitkälle Joensuun keskustaan.

Sirkkalan uudet valot ovat lineaariset, seinänpesijävalaisimiksi kutsutut kestävät Meyer Lighting Ecoline LED -valaisimet. Valaisimet on asennettu korostamaan sillan kaunista kaarta, kuitenkaan häikäisemättä sillan lähellä kulkevia ihmisiä. Tarkkaa optiikkaa sisältävä kaunis kokonaisuus on taloudellinen, eikä vaadi teknistä ylläpitoa. Pienikokoiset ja sirot valaisimet eivät juurikaan näy päiväsaikaan, mutta pimeän aikaan ne valaisevat sillan erittäin näyttävästi. Valaisimet on varustettu DALI-liitäntälaitteella, joka mahdollistaa asiakkaan eri valaistustilanteiden toteuttamisen tarpeen mukaan.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Olli Kokkonen

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Itä- ja Keski-Suomi

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti