Moderni valaistus luo aukiolle ja leikkipuistoon viihtyisän tunnelman

Korialla sijaitseva Pioneeripuisto on historiallinen varuskunta-alue Kouvolassa. Kesän 2019 Asuntomessujen myötä vanhalle kasarmialueelle rakentui korkeatasoinen asuinalue, jossa uusi ja vanha lyövät kättä sopuisasti.

Projektin tiedot

Valaistussuunnittelija

KSS Rakennus Oy

Vuosi
2019
Paikkakunta
Kouvola

Pioneeripuistosta muodostui viihtyisä kokonaisuus, jossa yli 100 vuotta vanhat vanhat venäläisten rakentamat kasarmirakennukset yhdistyvät uusimpien asumisen ja rakentamisen ratkaisujen kanssa.

Alueelta löytyy kokonaan uusi leikkipuisto sekä perinteikäs Kouluaukio. Kohteiden valaistusta suunniteltaessa kiinnitettiin erityistä huomiota valaisintyyppeihin ja -pylväisiin, jotta ne sopivat ainutlaatuiseen ympäristöön.

Kouluaukion ja leikkipuiston valaistuksessa käytettiin Meyerin moderneja Monospot 2 (15 W) -valaisimia. Valintaan vaikuttivat valaisimen pieni koko, tyylikäs muotoilu, käytettävyys, riittävä teho ja monipuoliset ominaisuudet – energiatehokkuutta unohtamatta.

”Pylväiden ja valaisimien kiinnitysten yhteensovittamiseen kannattaa panostaa, jotta saadaan aikaan toimiva kokonaisuus. Palaute on ollut vain positiivista”, toteaa KSS Rakennus Oy:n palvelupäällikkö.

 

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Olli Kokkonen

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Itä- ja Keski-Suomi

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti