Joensuun Sirkkalan silta
uudessa valossa

Kaksi vuotta sitten käyttöönotettu Sirkkalan silta on saanut uuden valaistuksen sopivasti kaamosajan keskelle. Öisessä Joensuussa Sirkkalan valot johdattavat reitille Pielisjoen yli keskustasta rautatieasemalle, valaisten myös rantaviivaa kauniisti.

Sirkkalan nostosilta valmistui kaksi vuotta sitten. Silta ylitetään kymmeniä tuhansia kertoja kuukaudessa, niin jalan, pyöräillen kuin autoilla. Lähes 160-metrisen maamerkin valaistus yhdistää käytännöllisyyden valotaiteeseen, joka loistaa pitkälle Joensuun keskustaan.

Sirkkalan uudet valot ovat lineaariset, seinänpesijävalaisimiksi kutsutut kestävät Meyer Lighting Ecoline LED -valaisimet. Valaisimet on asennettu korostamaan sillan kaunista kaarta, kuitenkaan häikäisemättä sillan lähellä kulkevia ihmisiä. Tarkkaa optiikkaa sisältävä kaunis kokonaisuus on taloudellinen, eikä vaadi teknistä ylläpitoa. Pienikokoiset ja sirot valaisimet eivät juurikaan näy päiväsaikaan, mutta pimeän aikaan ne valaisevat sillan erittäin näyttävästi. Valaisimet on varustettu DALI-liitäntälaitteella, joka mahdollistaa asiakkaan eri valaistustilanteiden toteuttamisen tarpeen mukaan.

Sirkkalan uudet valot toimitti suomalainen perheyritys Nylund. Valaistuksen suunnitteli Ramboll Finlandin Satu Marttila, ja urakoitsijana toimi Empower.

Valaistussuunnittelu Ramboll Finland, Satu Marttila. Urakoitsija Empower Oy, Juha Leppänen. Valokuvat Niclas Nylund.