NiemiCampus: tehdaskiinteistöstä ammattikorkeakouluksi

30.07.2019

Iskun vanha tehdaskiinteistö Lahdessa saneerattiin moderniksi oppimisympäristöksi. Uuteen NiemiCampukseen siirtyi valtaosa Lahden ammattikorkeakoulun toiminnoista syksyllä 2018.

Pääkäytävän värivalaistus

Vanhan tehdaskiinteistön tilojen muuntaminen kampukseksi oli ainutlaatuinen ja uutta luova projekti, jossa neljä erillään toimivaa ammattikorkeakoulun yksikköä yhdistyi saman katon alle.

– Hankkeessa ei suunniteltu pelkästään tiloja vaan myös uuden toimintakulttuurin toteuttamista uusissa, yhteiseen oppimiskokemukseen tähtäävissä tiloissa, todetaan pääsuunnittelijan, H&M-arkkitehtien sivuilla.

Kampuksen käytävä- ja aulatilat ovat yhteisiä tiloja, joista haluttiin tehdä niin ikään mahdollisimman viihtyisät, jotta ne toimivat kutsuvina kohtaamistiloina. Siinä myös valaistuksella on suuri rooli.

Nylund oli mukana kampuksen valaistusprojektissa toimittamalla 50 metriä pitkän värivalaistuksen kampuksen pääkäytävälle. Värivalaistu käytäväosuus on yksi kampuksen näkyvimpiä ja mielenkiintoisimpia yksityiskohtia. Värivalaistus toteutettiin Line Grazer 48L -RGB-valaisimilla. Valaistuksen asennuksesta huolehti Ninapinta Oy.

Tuotteet: Line Grazer 48L
Valmistaja: Gruppo MCI
Kohde: NiemiCampus, Lahti
Arkkitehti: (pääsuunnittelija): Seppo Markku, H&M Arkkitehdit
Projektin suunnittelu: Yhtyneet Insinöörit Oy
Asennus: Ninapinta Oy