NiemiCampus: tehdaskiinteistöstä ammattikorkeakouluksi

Iskun vanha tehdaskiinteistö Lahdessa saneerattiin moderniksi oppimisympäristöksi. Uuteen NiemiCampukseen siirtyi valtaosa Lahden ammattikorkeakoulun toiminnoista syksyllä 2018.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Yhtyneet Insinöörit Oy

Arkkitehti

Seppo Markku, H&M Arkkitehdit

Vuosi
2019
Paikkakunta
Lahti

Pääkäytävän värivalaistus

Vanhan tehdaskiinteistön tilojen muuntaminen kampukseksi oli ainutlaatuinen ja uutta luova projekti, jossa neljä erillään toimivaa ammattikorkeakoulun yksikköä yhdistyi saman katon alle.

– Hankkeessa ei suunniteltu pelkästään tiloja vaan myös uuden toimintakulttuurin toteuttamista uusissa, yhteiseen oppimiskokemukseen tähtäävissä tiloissa, todetaan pääsuunnittelijan, H&M-arkkitehtien sivuilla.

Kampuksen käytävä- ja aulatilat ovat yhteisiä tiloja, joista haluttiin tehdä niin ikään mahdollisimman viihtyisät, jotta ne toimivat kutsuvina kohtaamistiloina. Siinä myös valaistuksella on suuri rooli.

Nylund oli mukana kampuksen valaistusprojektissa toimittamalla 50 metriä pitkän värivalaistuksen kampuksen pääkäytävälle. Värivalaistu käytäväosuus on yksi kampuksen näkyvimpiä ja mielenkiintoisimpia yksityiskohtia. Värivalaistus toteutettiin Slim Line Grazer gen.2-valaisimilla. Valaistuksen asennuksesta huolehti Ninapinta Oy

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Niclas Nylund

Liiketoimintapäällikkö
Valaistus
Suunnittelijat ja loppuasiakkaat, projektimyynti