Luotettavat Luxomat-tunnistimet valittiin Lappeenrantaan

Lappeenrannan Teknillisessä Yliopistossa tehdään parhaillaan kattavaa saneerausta. Remontoitavina on tiloja laidasta laitaan. Kaikkiaan noin 22 000 m² uudistetaan, ja samalla myös joidenkin tilojen käyttötarkoitus muuttuu. Työtilojen valaistuksenohjaus on iso tekijä viihtyvyydessä sekä energiankulutuksessa.

Projektin tiedot

Valaistussuunnittelija

Granlund Saimaa Oy

Vuosi
2018
Paikkakunta
Lappeenranta

Valaistussuunnittelua hankkeessa on hoitanut Granlund Saimaa Oy ja tunnistimet toimitti Nylund.

– Tässä on tekeillä hyvin paljon erilaisia tiloja, joten tarvitsimme valaistukseen ratkaisuja jotka ovat moneen sopivia ja toimivat luotettavasti, kertoo suunnitteluryhmän jäsen Jani Kiesi.

– Halusimme maksimoida valaistustunnistimien toimintavarmuuden ja samalla pyrkiä siihen, että tunnistimien määrä pysyy mahdollisimman pienenä. Niinpä yliopiston uudistettuihin tiloihin valittiin Luxomatin tunnistimet Nylundilta.

Toteutuksen suunnittelutyö alkoi vuoden 2016 alussa, ja lopullisesti remontti valmistuu vuoden 2018 loppupuoliskolla. Nyt on valmistunut ensimmäinen vaihe, johon sisältyy keittiö, ruokala ja sosiaalitiloja. Ensimmäisen vaiheen pinta-ala on noin 1800 m². Luxomatin tunnistimia tälle alueelle asennettiin 43 kappaletta.

– Koko projektissa tarvitaan yhteensä 509 tunnistinta. Sujuvan asennuksen ja helpon hankinnan turvaamiseksi emme halunneet useita eri valmistajia ja toimittajia. Harkitsimme muitakin, mutta Nylundilla osattiin parhaiten vastata tarpeisiimme, Kiesi kertoo.

– Luxomatin tunnistimet ovat ennestään tuttuja ja olemme niitä käyttäneetkin paljon. Myös Nylundin kanssa yhteistyö pelaa, toimitus ja asennukset sujuivat erinomaisesti.

Projektissa on käytetty päälle-pois-kytkettäviä läsnäolo- ja liiketunnistimia, sekä KNX-järjestelmään liitettyjä läsnäolotunnistimia.

– Tällaisissa isoissa kohteissa on tärkeää, että valot ovat päällä vain kun tarvitaan ja järjestelmä on toimintavarma. Näin ei tule hukkakäyttöä ja säästyy energiaa, Kiesi muistuttaa.

 

Kuva: Visit Lappeenranta