Sivistyskampus Siuntion sydän

Siuntion uusi sivistyskampus tuottaa sähköä auringosta. Automatisoitu valaistus pienentää energian kulutusta silloin kun luonnonvaloa on saatavilla.

Projektin tiedot

Vuosi
2022
Paikkakunta
Siuntio

”Sivistyskampus Siuntion sydän valmistui kesällä 2022 ja avattiin asteittain kesän aikana.

Siuntion sydämessä sijaitsevat Aleksis Kiven koulu, Sjundeå svenska skola, kirjasto, nuorisokahvila Walkers, etsivä nuorisotyö, työpaja Virta sekä perhekeskus, eli neuvola, perhetyö ja oppilashuolto.

Siuntion sydämen tilat ovat kuntalaisten käytettävissä erilaisiin harrastuksiin, kokoontumisiin ja tapahtumiin. Esimerkiksi Hiiden opisto alkaa järjestää kursseja Siuntion sydämessä.

Siuntion sydän on Siuntion kunnan kaikkien aikojen suurin investointi. Kampuksen rakentuminen on ollut kaksikielinen yhteistyöprojekti, johon oppilaat, henkilöstö ja kuntalaiset ovat osallistuneet sen eri vaiheissa. Henkilökunta on aktiivisesti vaikuttanut tilojen toiminnallisuuteen, oppilaat ovat muiden muassa osallistuneet julkisivutaiteen tekemiseen ja kuntalaiset nimenneet rakennuksen keväällä 2022 järjestetyssä nimikilpailussa.

Sivistyskampus Siuntion sydän mahdollistaa turvallisen ja tutun oppimisympäristön aina esiopetuksesta perusopetuksen loppuun asti terveellisissä ja ajanmukaisissa tiloissa keskeisellä paikalla Siuntion taajaman keskustassa.”

Lisää kohteesta ja palveluista

Nylund on toimittanut valaistuksenohjausjärjestelmät kohteeseen ja tehnyt eri järjestelmien käyttöönoton.

Luokkahuoneiden ohjaus on automatisoitu luokkahuoneita varten suunnitellulla B.E.G. Luxomatin DAA4G-järjestelmällä. Luokkahuoneet toimivat itsenäisinä valaistusalueina, luokan etuosan valaistusta ja yleisvalaistusta voi ohjata painikkeista erikseen. Tilakohtainen ohjausratkaisu on kustannustehokas ja helppo ylläpidettävä. DAA4G järjestelmän ominaisuudet täyttävät tyypillisimmät automatisoidun valaistuksen tarpeet opetusympäristössä. Portaallinen sammutus, päivänvalo ja vakiovalo-ohjaus sekä painike himmennys kahdelle eri valaistusryhmälle.

Liikuntasali ja auditorio vaativat ohjausjärjestelmältä enemmän, nämä alueet on toteutettu iLightin järjestelmällä. Monikäyttöisyyden vuoksi tilajakoautomatiikka ja räätälöitävät valaistustilanteet ovat tärkeä osa näiden tilojen käyttöä.

Kirjaston ohjaus on toteutettu DALI-LINK järjestelmällä, jossa hyödynnetään valaistusalueiden välistä riippuvuutta. Guided-Light toiminnallisuus pitää henkilöä ympäröivät alueet valaistuna viihtyvyyden parantamiseksi.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Aku Bragge

Liiketoimintapäällikkö
Valaistuksen ohjaus

Petteri Laine

Myyntipäällikkö
Valaistuksen ohjaus ja valaistus
Projektimyynti
Suunnittelijat, urakoitsijat, rakennusyhtiöt, kiinteistönomistajat