Liuhtarin koulu

Liuhtarin koulu on päivitetty uudella valaistuksella ja uusilla valaistusjärjestelmillä!

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Insinööritoimisto AvePlan Oy

Sähköurakoitsija

Kaunisto-Yhtiöt Seinäjoki Oy

Vuosi
2020
Paikkakunta
Lapua

Liuhtarin koulu on 2020 valmistunut oppilaitos Lapualla. Koulu rakentaminen on toteutettu KVR-urakkana, ja yleisvalaistuksen ohjaus on toteutettu DALI-SYS DALI-reititin järjestelmällä. Nylund on ollut mukana kohteen suunnittelussa DALI-väylän mitoituksessa ja tunnistinsijoittelussa.

DALI-SYS-järjestelmän Guided-Light-toiminto pitää käytävät valaistuna, jos läheisillä alueilla ollaan paikalla. Guided Light on dynaaminen valaistuksen päälläpitotoiminto, joka käytännössä korvaa aika- ja kalenteriohjauksen tarpeen. Esimerkiksi läsnäolotunnistimien havaitsema liike luokkahuoneessa pitää valaistuksen läheisillä käytävillä pohjatasolla. Käytävää kulkeva henkilö sytyttää edessä olevat alueet valaistuksen pohjatasolle, mikä lisää viihtyvyyden tunnetta.

Suunnitelmissa valonohjausjärjestelmältä vaadittiin opetustiloissa esiohjelmoituja valaistustilanteita sekä kirkkaussäätöä. Valaistuksen täytyy syttyä automaattisesti alueille, joilla havaitaan liikettä. Liikkeen lakattua valaistus sammuu asteittain.

 

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Ulf Åkerlund

Myyntipäällikkö
Valaistus, valaistuksen ohjaus ja tietoverkot
Sähkötukkuliikkeet, urakoitsijat ja suunnittelijat
Alue: Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi

Aku Bragge

Liiketoimintapäällikkö
Valaistuksen ohjaus