PAF:in pääkonttoriin energiaystävällistä tekniikkaa

Kansainvälinen pelioperaattori PAF eli Ålands Penningautomatförening huomioi tulevaisuuden uudessa Ahvenanmaalle rakennetussa pääkonttorissaan.

Projektin tiedot

Sähkösuunnittelija

Mariehamns Elkonsult

Sähköurakoitsija

Klingbergs Elektriska

Vuosi
2016
Paikkakunta
Ahvenanmaa

Uniikin liimapuupalkeista ja puusta rakennetun passiivitalon suunnittelussa ja rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota rakennuksen elinkaareen ja muunneltavuuteen. Pääkonttorin kaarevat seinät on päällystetty aurinkopaneeleilla, jotka tuottavat sähköä toukokuusta syyskuuhun asti. Lähes 3 000 neliön uudisrakennus yhdistää vanhat rakennukset muodostaen yli 7 600 m2 kerrosneliön toimitilat. Aikaisemmin hajallaan olleet toiminnot ovat nyt kompaktisti yhdessä.

Nylund toimitti PAF:in pääkonttoriin Mariehamns Elkonsultin suunnitteleman laadukkaan ja pitkäikäisen R&M-suojatun Cat6A, Luokka EA -tietoverkon. R&M RJ-45 -liittimet ja laitekaapelit ovat 100%:sti tehtaalla testattuja. Parhaan mahdollisen ja toimivan lopputuloksen takaamiseksi sveitsiläinen valmistaja Reichle& De-Massaren (R&M) koulutti itse urakoitsijana toimineen Klingbergs Elektriskan asentajat.

Tietoverkon eri järjestelmät on mahdollista värikoodata kahdeksalla eri värivaihtoehdolla, jotta voidaan seurata mitkä yhteydet ovat WLAN-verkolle, IP-kameraverkolle ja lähiverkolle. Värikoodausta on mahdollista käyttää ristikytkentäpaneeleissa, datapisterasioissa sekä laitekaapeleissa. Kriittiset yhteydet voidaan myös lukita rasiakalusteeseen tai lukita itse laitekaapeli vaikka IP-kameraan tai WLAN-tukiasemaan. R&M soveltuu erinomaisesti vaativiin asennusympäristöihin, kuten sairaaloihin, lentokentille, laivoihin tai suuriin toimistoihin.

Haluatko lisätietoja?

Keskustele asiantuntijan kanssa.

Robert Ek

Myyntipäällikkö
Tietoverkot ja konesalit, projektimyynti
Urakoitsijat, suunnittelijat, IT-päättäjät
Alue: Pk-seutu, Etelä-Suomi
Tuotevastuu: R&M-tietoverkkotuotteet